Blaricummer schrijft boek 'De Spionnen van Aeroflot'

Blaricum Bij Brave New Books verschijnt deze week het boek 'De Spionnen van Aeroflot - de luchtvaartmaatschappij van de Sovjet-Unie in de Koude Oorlog' van Blaricummer Dick van der Aart.

"Het is het eerste boek dat op basis van uitgebreide historische research en de analyse van honderden geheime documenten het onthullende verhaal vertelt van de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, die op last van de inlichtingendiensten in Moskou verkeersvliegtuigen inzet voor spionagemissies boven NAVO-landen", vertelt Van der Aart.

Neerschieten?

"Ook Nederland kreeg ermee te maken. De Tupolevs van Aeroflot, die vanaf juli 1958 een geregelde luchtdienst onderhielden van Moskou naar Schiphol, weken regelmatig af van de voorgeschreven luchtroute om verkenningen uit te voeren boven de vliegbases Woensdrecht, Soesterberg, Leeuwarden en Twente. De luchtspionage veroorzaakte problemen tussen de diverse Haagse ministeries, die het moeilijk eens konden worden over de aanpak van het probleem. Neerschieten was geen optie, maar wat dan wel?"


Kerstmarkt op de Brink afgeblazen

Laren De jaarlijkse kerstmarkt op de Brink is afgeblazen. "In overleg met de gemeente", legt Manouk Meeder van NoName Events uit. Dit Soester bedrijf organiseert Winter Village Laren.

"We hebben een pauze van een jaar ingelast. We gaan investeren en het wordt professioneler", belooft ze. De kerstmarkt 2.0 moet een toevoeging worden aan Winter Village Laren en geen opvulling.


Feestweek Eemnes

Eemnes Stichting Feestcomité Eemnes heeft bekendgemaakt dat de vierjaarlijkse feestweek in 2019 plaatsvindt van 6 tot en 15 september.

"Hierin programmeren wij evenementen voor een zo breed mogelijk publiek", aldus het comité.