CDA/D66-motie 'overbodig en prematuur'

Laren Een motie van CDA en D66 leidde tot een aardig debat maar niet tot overeenstemming om nu gezamenlijk de handschoen op te pakken hoe de bestuurskracht regionaal, inclusief op het niveau van de BEL Combinatie, te verbeteren.

Nico Wegter (D66) en Erwin van den Berg (CDA) wilden de noodzaak benadrukken dat er na het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) geen reden kan zijn nu achterover te leunen, maar de oproep van de minister te volgen.

Sympathiek

Het college van burgemeester en wethouders noemde de motie overbodig en prematuur en deed de suggestie om wellicht in januari een gezamenlijke verklaring op te stellen die de ratio van de motie reflecteert. De VVD had geen behoefte aan deze tekst en vond de motie hoe dan ook te vroeg, Liberaal Laren was tegen en Larens Behoud vond de inbreng sympathiek, maar te vroeg en zei: "Kom er in januari op terug, dan is er een redelijke kans dat wij de motie zullen steunen." De conclusie van CDA en D66: "We houden de motie nu aan tot raad van januari en sluiten amendering van bestaande tekst niet uit."


Kick-off buurtschap Crailo

Laren GEM Crailo en Team C organiseren maandag 10 december een kick-off-informatieavond met betrekking tot buurtschap Crailo, dat door de gemeenten Laren, Hilversum en Gooise Meren wordt ontwikkeld.

Buurtschap Crailo is een plek waar wonen, natuur, duurzaamheid en bedrijvigheid op een aansprekende manier samenkomen. De drie gemeenten hebben de GEM Crailo B.V. opgericht om de ontwikkeling ter hand te nemen.
Eenieder die geïnteresseerd is en een bijdrage wil leveren is voor de bijeenkomst uitgenodigd. Doel is om iedereen de gelegenheid te geven kennis te maken met de projectteamleden van GEM Crailo en Team C. Daarnaast wordt uitgelegd op welke wijze men input kan leveren op het ontwerpproces. De kick-off-informatieavond vindt plaats op maandag 10 december van 19.15 tot 21.00 uur op het terrein van Crailo, bij de Groene Afslag, aan de Amersfoortsestraatweg 113.