Jonny de Mol toont trots de award.
Jonny de Mol toont trots de award. Foto: PR

De Mol wint Mossel Award 2018

Blaricum Johnny de Mol heeft tijdens het jaarlijkse Mosselgala uit handen van Monique des Bouvrie en Eduard Schaepman de Mossel Award ontvangen. Hij ontving de prijs voor zijn Stichting Movement on the Ground waarmee hij zich inzet voor vluchtelingen op Lesbos.

Tijdens het jaarlijkse event van initiatiefnemer en ondernemer Eduard Schaepman wordt een goed doel in het zonnetje gezet. Aansluitend vond een inzamelingsactie voor de stichting plaats en werd voor Movement on the Ground 162.000 euro opgehaald. Er was slechts één veilingitem: een reis met De Mol naar Lesbos.
"Het is interessant om letterlijk midden in 't Gooi aandacht te kunnen vragen voor de situatie van vluchtelingen aan de grenzen van ons Europa", zegt Johnny de Mol. "Het voelt voor veel mensen hier ver weg, maar het is letterlijk om de hoek. Het is goed om met elkaar veel bewuster te zijn en helemaal mooi dat er ook nog eens lekker in de buidel getast is. Hierdoor kunnen wij met Movement on the Ground het leven in de vluchtelingenkampen menswaardiger maken. Deze Mossel Award krijgt dan ook een mooi plekje."
Initiatiefnemer Eduard Schaepman: "Er bestaan natuurlijk ontzettend veel stichtingen die geweldige dingen doen. Tijdens dit gala richten we ons specifiek op de niet-traditionele doelen die geen eigen gala hebben." De keuze voor Movement on the Ground was niet toevallig. "Bij Tribes noemen we onze klanten 'businessnomaden', mensen die voor hun werk niet aan een vaste locatie gebonden zijn, maar veel rondreizen. Maar als wij reizen zo belangrijk vinden dan moeten we ook stilstaan bij onze medemensen die noodgedwongen moeten rondtrekken omdat ze geen thuis meer hebben. Daarom steunen we Johnny's stichting die hulp biedt aan talloze vluchtelingen."