Een drônebeeld van het Huis van Eemnes in aanbouw.
Een drônebeeld van het Huis van Eemnes in aanbouw. Foto: Ot van der Wal (Studio Hikaru)

Bouw Huis van Eemnes nadert hoogste punt - op 14 december is er pannenbier

De bouw van het Huis van Eemnes gaat voorspoedig. Op 14 december wordt het hoogste punt bereikt, dan is er pannenbier voor de bouwvakkers.

Eemnes Bouwbedrijf Vaessen leverde vorige week de grootste vakwerkspanten voor de bouw van het Huis van Eemnes. Deze spanten zijn in twee delen getransporteerd en hebben een gezamenlijke lengte van 43 meter en een hoogte van ruim 2,5 meter. Ze zijn onderdeel van de sporthal en zullen het grootste deel van de dakconstructie van de hal gaan dragen.

"En op 14 december wordt de overkapping geplaatst", vertelt burgemeester Roland van Benthem trots. "Dan is er pannenbier voor de bouwvakkers." De bouw gaat heel voorspoedig en de aannemer ligt op schema. "Daar zijn we heel content mee." Het gebouw wordt naar verwachting in juni 2019 opgeleverd, waarna een binnenhuisarchitect met de inrichting start. "Daarbij wordt de sfeer van het huidige De Hilt gekoesterd. Het wordt niet te strak en industrieel." Begin september vindt de officiële opening plaats. Momenteel wordt door gemeente gekeken naar de inrichting van de buitenruimte, waarbij er heel veel wensen zijn en een beperkte ruimte. Voor de architect is het belangrijk dat de zichtlijnen goed uitkomen. "Natuurlijk moet er voldoende parkeerruimte zijn en kijken we hoe we het buitenterras het mooist kunnen situeren. Heel veel Eemnessers gaan op de fiets naar De Hilt, dus waar laten we alle fietsen? Staan deze allemaal in het zicht of willen we die toch een beetje aan de zijkant doen?" Daarnaast is er oog voor het skatepark. Zoals het er nu naar uitziet, blijft deze intact. Verder wordt gekeken naar een goede en dubbele oversteekvoorziening vanaf de Fazantenhof naar de overkant, hoe blijft het hondenuitlaatgebied bereikbaar en voor de jongeren wordt achter het gebouw van Impuls een sociaal veilige ontmoetingsplek gemaakt. Ook worden de binnen- en buitenzijde van Impuls opgefrist, zodat een eigentijdse chill-outplek voor 12- tot 18-jarigen ontstaat. "En dat is best puzzelen op de beperkte ruimte", geeft de burgemeester toe.
Een brede informatieavond staat gepland voor 6 februari 2019.

De spanten zijn in twee delen getransporteerd.