Swingende opening van de schoolzone.
Swingende opening van de schoolzone. Foto: Bob Awick

Schooljeugd van Bernardus en OBB opent dansend schoolzone

Blaricum Kinderen van de openbare basisschool Blaricum en katholieke basisschool Bernardus hebben donderdag al dansend in de lichte regen de nieuwe schoolzone bij hun school geopend.

Op de muziek en met aanwijzingen van de beweegcoach lieten de kinderen zien dat gezond bewegen goed voor je is.

Prachtig

Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong vond de opening prachtig: "De kinderen laten zo goed zien hoe gemakkelijk het is om gezond te bewegen! Net als lopend en fietsend naar school gaan. Deze schoolzone helpt enorm om veilig en gezond naar school te gaan. Daar zijn we blij mee."

Herkenbaar

De schoolzone zorgt voor een herkenbare en duidelijke afbakening van de schoolomgeving, zodat het autoverkeer weet dat er een school in de buurt is. De regels van de schoolzone zorgen ervoor dat kinderen veilig te voet en op de fiets naar school kunnen gaan. Zo zijn op de Verbindingsweg een extra stukje voetpad en een zebrapad aangelegd. Ouders die hun kinderen toch brengen met de auto kunnen gebruikmaken van de Kiss & Ride-stroken.

Continurooster

Vanaf januari start KBS Bernardus overigens met een continurooster. De school begint dan om 8.30 uur en gaat uit om 14.30 uur (op woensdag om 12.30 uur). Op de OBB wordt al met een continurooster gewerkt.
De inrichting van de schoolzone is een samenwerking geweest van schooldirectie, schoolouders en gemeente. Omwonenden konden reageren op het inrichtingsplan tijdens een inloopavond van de gemeente. De realisatie van de schoolzone heeft enige tijd in beslag genomen.