Verbeterplan voor eiland Dode Hond

Eemnes Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren presenteert dinsdag 11 december in De Hilt (19.00 tot 21.00 uur) tijdens een inloopbijeenkomst haar verbeterplannen voor de natuurhaven van eiland de Dode Hond in het Eemmeer. Dit eiland voor de kust van Blaricum is een geliefde vaarbestemming voor natuurliefhebbers.

Bij het aanleggen ondervinden recreanten echter veel hinder van de wind en van golfslag. Ook de damwanden en steigers hebben te lijden onder wind- en golfwerking. Hoofddoel van het verbetertraject is dan ook het creëren van een beschutte haven die voldoet aan de eisen van deze tijd en waar veilig aangelegd kan worden.

Schetsontwerp

Via verschillende kanalen hebben betrokken partijen en belangstellenden hun ideeën en wensen voor de haven en het verblijf op het eiland aan de coöperatie kenbaar kunnen maken. In afstemming met Staatsbosbeheer - natuurbeheerder en eigenaar van het eiland - en de betrokken gemeenten is vervolgens door Bureau Maris - Vormgevers van stad & landschap - een schetsontwerp gemaakt. De ingezonden wensen en reacties hebben geholpen bij het ontwerp en bij het bepalen van het ambitieniveau voor recreatieve doorontwikkeling van Dode Hond. Behoud van de natuur en de rust op het eiland en het omliggende gebied zijn leidend geweest bij het ontwerp voor een veilige en beschutte haven en bij het bepalen van passende voorzieningen voor natuurrecreatie. Er ligt nu een schetsontwerp dat de Coöperatie graag breder bekend wil maken in een openbare publieksavond.
Aanmelden voor deze avond kan via de website www.gastvrijerandmeren.nl.