Wimmy Hu sluit vrijwillig restaurant CHA!
Wimmy Hu sluit vrijwillig restaurant CHA! Foto: Bob Awick

Wimmy Hu trekt met pijn in het hart stekker uit CHA! Laren

Horecaondernemer Wimmy Hu heeft ervoor gekozen haar restaurant CHA! te sluiten. Structureel 100 tot 120 uur per week werken werd haar te veel.

Laren CHA! aan de Naarderstraat is ruim een halfjaar na de opening permanent dicht. "We draaiden zeer dankbaar, direct op volle toeren, maar ergens in de afgelopen maanden is mijn elastiek geknapt", reageert Wimmy Hu, eveneens eigenares van The Red Sun in Blaricum. Ze heeft te veel hooi op haar vork genomen door aan twee zaken tegelijk te bouwen.

Ze nam de beslissing samen met haar echtgenoot Pieter van den Ham.

Rollercoaster

"De laatste weken waren een rollercoaster aan emoties, maar met pijn in ons hart, maakten we - weloverwogen - de moeilijkste beslissing ooit. Want na twee jaar lang, non-stop zeven dagen in de week werken met gemiddeld 100 tot 120 uur, is de koek nu fysiek en mentaal echt op", vertelt Wimmy Hu.

Hu en Van den Ham startten in de zomer van 2016 het nieuwbouwproject aan de Naarderstraat. "We zouden samen één restaurant gaan runnen en bewust boven de zaak gaan wonen, zodat er ook qualitytime overblijft voor gezin, familie en vrienden. Echter, halverwege de nieuwbouw in Laren kwam totaal onverwacht mijn oude liefde The Red Sun uit de lucht vallen. Zonder enige aarzeling hebben we 'mijn kind' opgevangen en nieuw, bruisend leven ingeblazen. Vanaf toen liep opeens alles anders."

Valkuil

Groot deel van het CHA!-team zal worden ingezet in Blaricum

Hu's enorme besef van verantwoordelijkheid, perfectionisme en passie drijft haar tot het uiterste. "Ik kan daardoor niet loslaten, dat is een kracht, maar in deze ook een valkuil. Het is daarom onmogelijk om mij voor 100% te geven op twee plekken tegelijk, zonder mezelf daarin onderweg te verliezen en de kwaliteit van het leven op te offeren. Daarom kiezen we voor onze gezondheid en ons privégeluk in plaats van nog meer zakelijk geluk. Pieter en ik gaan verder met één restaurant, wat oorspronkelijk ook het plan was. We gaan samen met een dosis hernieuwde energie en volledige focus alléén The Red Sun runnen." Het Blaricumse team krijgt uitbreiding, want een groot deel van het CHA!-team wordt daar ingezet.

De horecalocatie aan de Naarderstraat wordt in de toekomst verhuurd.