Bijzonder Laren verleidt bezoekers met magische kerst

Laren Bijzonder Laren prikkelt dit weekend de verbeelding en nieuwsgierigheid van haar bezoekers. Er is voor iedereen iets te doen, jong en oud; culinair genieten, winkelen en cultuur snuiven. De gehele decembermaand is gevuld met magische activiteiten.

Op de Brink kan naar hartenlust geschaatst worden. Langs de baan kan er genoten worden van de enige echte poffertjes van Cornelis de Haan, met uiteraard een glaasje glühwein. Op vrijdag 7 december tussen 17.00 en 20.00 uur wordt het Lichtjes Weekend officieel geopend op het podium voor het Brinkhuis. Deze avond worden bezoekers uitgenodigd om muzikale optredens van mannenkoor De Speuit, Veronique Sodano én muziekvereniging St. Jan bij te wonen. Optredens zijn voor het Brinkhuis en op de Nieuweweg. De basiliek en Johanneskerk zijn geopend en sfeervol verlicht met waxinelichtjes.
In het Lichtjes Weekend - zaterdag 8 en koopzondag 9 december - valt er veel te beleven in het dorp. Muzikaal is te denken aan het gratis koffieconcert in het Brinkhuis, mannenkoor De Speuit en muziekvereniging St. Jan. Ook is de Johanneskerk geopend om te genieten van een koor, mooie verhalen en glühwein. Daarnaast is het Singermuseum geopend voor kinderen om te knutselen in de kas in de tuin. Voor de volwassenen is er een kerstmarkt waar op het winterterras en in de villa genoten kan worden van een wijn- en kaasproeverij. De Singer Shop is omgetoverd tot een prachtige kerstwinkel en op zaterdagmiddag krijgen bezoekers kleuradvies over de sjaals van Mooivilt. Koopzondagen zijn er op 9, 16, 23 en 30 december; van 13.00 tot 17.00 uur zijn de winkels open.