Geluidswal aan beide zijden van A27

Beter zicht op chicanes Naarderweg

Blaricum De chicanes op de Naarderweg moeten beter gemarkeerd worden. Dat vinden VVD, DAB en D66. Zij dienden gezamenlijk een motie in en die is met algemene stemmen aanvaard.

De bestaande zwart-witte paaltjes zullen daarom worden voorzien van reflectors - of anderszins - waardoor de zichtbaarheid van de vier gevaarlijke bochten wordt vergroot.
In de huidige situatie zijn de paaltjes - met name bij duisternis in combinatie met regen - erg slecht zichtbaar.


Bestuurder verliest macht over stuur

Eemnes Een bestuurder van een VW Polo heeft zondagmiddag rond half zes op de A27 ter hoogte van knooppunt Eemnes de macht over het stuur verloren.

Hierdoor kwam de auto in botsing met een lichtmast en bedieningskast die naast de vluchtstrook stonden. Vervolgens sloeg de auto over de kop en kwam deze ondersteboven op de vluchtstrook tot stilstand.

Geen drank in het spel

Agenten en ambulancepersoneel gingen direct op de melding af en troffen in de berm twee personen aan; zij waren uit de auto gekropen. Beiden zijn door de hulpverleners nagekeken, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto heeft ook geblazen. "Hij blies een P. Dus er was geen alcohol in het spel", aldus een politiewoordvoerder.

Slip

De auto reed over de rijksweg A27 komende uit de richting van Utrecht en ging in de richting van Almere. Hij nam op knooppunt Eemnes de afslag A1 richting Amersfoort en Baarn. In de bocht raakt de auto in een slip.