Duidelijkheid over herplant van bomen

Blaricum Door de motie 'Voorziening herplant bomen' met algemene stemmen aan te nemen, wordt binnenkort in de publicatie van de bomenkaplijst ook in één klap duidelijk in welke mate herplanting aan de orde is.

De raad heeft ook gevraagd de omvang van de herplanting in aantal en locatie met haar te delen. De motie - een wijziging in de kadernota - werd ingediend door Hart voor Blaricum, De Blaricumse Partij, CDA en Fractie Van Dijk.


Blaricum wordt bijvriendelijk

Blaricum De bijenmotie van Democaratisch Alternatief Blaricum is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Het andere DAB-voorstel 'Opgeruimd Blaricum' heeft Ramona Beemsterboer-van Urk Dam op tijd ingetrokken. Haar collega-raadsleden leken er in eerste instantie weinig van te snappen. "Ik zal volgend jaar kijken of ik opnieuw het belang en het idee duidelijk kan maken", meldt zij.


Volkszang in Dorpskerk

Blaricum De Volkskerstzang op zaterdag 15 december in de Dorpskerk aan de Torenlaan is in een nieuw jasje gestoken.

Medewerking wordt verleend door het Utrechts Byzantijns koor in karakteristieke kledij onder leiding van Iryna Gorvanko én de Urker Voices, een meisjeskoor uit Urk onder leiding van Bert Moll. De kerkdeuren openen om 19.30 uur.


Afspraken over woningbestand

Eemnes De gemeente Eemnes, woningcorporatie de Alliantie en huurdersvertegenwoordiging HBVAA hebben een jaarlijkse prestatieovereenkomst (2019-2020) ondertekend.

Ook is een krabbel onder een raamovereenkomst met meerjarenafspraken (2019-2023) gezet. Wethouder Sven Lankreijer is tevreden met de afspraken: "We zetten flink in op het bevorderen van de duurzaamheid, passend binnen de woonwensen van onze inwoners."