Het dorp is prachtig verlicht.
Het dorp is prachtig verlicht. Foto's: Bob Awick

Voorzitter Leen van der Pols: 'Het was singing in the rain!'

Meer dan 250 vrijwilligers, jong en oud, hebben zich met heel veel plezier ingezet om van Lichtjesweekend Laren een succes te maken.

Laren "Er lag een compleet en zeer gevarieerd programma en daar zie ik ook de winst voor Bijzonder Laren", zegt de nieuwbakken voorzitter Leen van der Pols. "Niet alleen het aantal bezoekers of de omzetten in de retail waren bepalend. De wil om samen een mooi kerstdorp te willen hebben en daar een bijdrage aan te willen leveren is groot gebleken. En dan is het natuurlijk heel spijtig dat het echt veelvuldig plensde van de regen. Dit heeft veel mensen vermoedelijk thuis doen blijven. Het was singing in the rain!"

Aan de berichtgeving in de lokale media kan het niet gelegen hebben, verzekert Van der Pols. "In de Laarder Courant de Bel en het Larens Journaal is het echt allemaal meerdere keren aangekondigd. Ook via het eigen communicatiesysteem van Bijzonder Laren waren alle leden uitvoerig geïnformeerd. Dat er desondanks ondernemers waren die besloten om hun winkel niet open te hebben, is jammer."

Volgend jaar weer

Onvermijdelijk ook dat er dan toch nog zaken zijn die niet helemaal volgens plan verlopen of voor sommigen onvoldoende belicht zijn gebleven, gaat de voorzitter verder. "Ik ben overigens niet van het zoeken naar de schuld of de schuldigen. We gaan het weekend met alle deelnemers grondig evalueren en zullen volgend jaar zeker opnieuw met een prachtig programma de kerstweek gaan invullen."
Gedurende het weekend waren er optredens van meerdere muziekverenigingen en zelfs een toneelvereniging in de tent aan de Brink en Nieuweweg. Ook waren er presentaties in het Brinkhuis, Singer Laren en de Johanneskerk. "Het was er allemaal en ze waren zeker ook een succes te noemen." Het dorp was en is prachtig verlicht en er staan deze dagen maar liefst honderdvijftig kerstbomen op tal van plekken in het dorp.

'Ik ben overigens niet van het zoeken naar de schuld of de schuldigen'
Bij het Brinkhuis was buiten muziek.