Janne Schra zingt gedichten van Vasalis in Rosa Spier Huis

Laren Met 'Vasalis' brengen pianist Reinout Douma van het Noordpool Orkest en zangeres Janne Schra zondag 16 december vanaf 15.30 uur verschillende werelden samen. De gedichten en brieven van een van Nederlands grootste dichteressen vormen de inspiratie voor nieuwe songs en composities.

M.Vasalis - pseudoniem van Margarethe Droogleever Fortuyn-Leenmans - schreef legendarische gedichten als 'Tijd', 'Afsluitdijk', en 'Drank, de onberekenbare'. Deze poëzie is de rode draad in het muziekoptreden van Janne en Reinout met invloeden van pop, jazz en soul.
Janne Schra studeerde audiovisual media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze was van 2001 tot 2010 zangeres en songwriter in de band Room Eleven waarmee ze twee albums maakte. Na het uiteenvallen van de band ging Schra verder met een nieuwe band, Schradinova (haar schilderspseudoniem) die in oktober 2010 debuteerde. Vanaf 2012 treedt ze op onder haar eigen naam. Reinout Douma studeerde in 2002 af aan het conservatorium met hoofdvak piano jazz. Naast theatertournees met cabaretgroep Vrouw Holland en componeren voor komiek Jochem Myjer speelde hij in steeds meer verschillende bezettingen jazz, funk, pop en muziektheaterconcerten. In 2009 werkt hij aan een droom: een groot professioneel lichtemuziekorkest: Noordpool Orkest is geboren! Als dirigent en een van de arrangeurs werkt hij met dit nieuwe onafhankelijke orkest aan verschillende jazz- en popprojecten. Hij componeerde voor Metropole Orkest, Noordpool Orkest en Noord Nederlands Orkest.
Kaarten à 15 euro (RSH-vrienden 12,50 euro). Info: 035-5386797.