Extraatje voor 101 gezinnen

BEL Gezinnen met kinderen die van een minimuminkomen moeten leven, ontvangen deze dagen een extraatje van hun gemeente.

In Eemnes krijgen 29 gezinnen cadeaubonnen. Die worden toegevoegd aan de kerstpakketten die jaarlijks bij de gezinnen worden bezorgd.
Ook in Laren wordt uitgedeeld. Daar bevat het pakket een bon van 100 euro die in de supermarkt kan worden besteed en een VVV-bon ter waarde van 50 euro per kind. Die VVV-bon is specifiek bedoeld voor cadeaus voor kinderen tot 18 jaar. Het gaat in totaal om 32 gezinnen. Wethouder Karin van Hunnik: "De achterliggende gedachte is dat we bij willen dragen aan mooie feestdagen voor de kinderen." Eenzelfde cadeaupakket, zoals in Laren, gaat ook naar veertig gezinnen in Blaricum. Wethouder Gerard Knoop: "Hierdoor wordt het mogelijk dat ook minderbedeelde inwoners extra kunnen genieten van de komende feestdagen." De gezinnen zijn per brief uitgenodigd om het cadeaupakket op te halen.


Festival of Lessons and Carols

Laren In de basiliek wordt zaterdag 22 december om 19.00 uur - geheel naar Engels voorbeeld - een Festival of Lessons and Carols gevierd.

Het Projectkoor Choral Even-songs uit Eemnes onder leiding van Paul Snoek en organist Richard Vos verlenen hun medewerking. Voor de 11-jarige sopraan Ravi Snoek uit Eemnes is een solo weggelegd.