Het Textielatelier is voor iedereen.
Het Textielatelier is voor iedereen. Foto: PR

Succesvol Textielatelier KnipOog in Eemnes twee middagen dicht

Eemnes Het Textielatelier KnipOog, dat normaal elke donderdag van 14.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in De Schoter aan de Wakkerendijk 66a, is vandaag en 3 januari gesloten. Normaal kan iedereen altijd vrijblijvend binnenlopen.

Stichting Goede Buren Eemnes heeft samen met Versa Welzijn Textielatelier KnipOog opgezet. Dit is een plek waar mensen uit Eemnes elkaar ontmoeten terwijl zij bezig zijn met het maken van textielproducten in de breedste zin van het woord.

Hier kun je bijvoorbeeld kleding maken of herstellen, gordijnen naaien of quilts maken. Deelnemers maken hun eigen keuzes. Naaimachines en diverse materialen zijn aanwezig. Vrijwilligers helpen met raad en daad.

Zicht op Meedoen

Dit project valt onder de noemer Zicht op Meedoen, activiteiten voor mensen die een opstapje richting (on)betaald werk en meedoen in de samenleving nodig hebben. Het Textielatelier KnipOog heeft van verschillende kanten ondersteuning gekregen. Mensen doneerden niet alleen stof, naald en draad, maar ook een lockmachine die tegelijkertijd kan stikken en afwerken.