Loes Wiggerts, Ton Hartong en Irmy Vos deden en doen iets bijzonders voor hun dorp.
Loes Wiggerts, Ton Hartong en Irmy Vos deden en doen iets bijzonders voor hun dorp. Foto: Bob Awick

Hulde aan deze drie toppers in 2018!

BEL Dit zijn de drie toppers van 2018: Loes Wiggerts, Ton Hartong en Irmy Vos. Deze vrijwilligers hebben het afgelopen jaar - elk op hun eigen bijzondere manier - iets voor het dorp betekend en zijn daarom uitgeroepen tot respectievelijk Eemnesser, Blaricummer en Laarder van het Jaar 2018.

De Larense Irmy Vos (60) richtte het Toegankelijksteam Laren op. Ze wist daarbij ook anderen te enthousiasmeren. Doel is om obstakels te inventariseren en van Laren geen struikelblok te maken. Ze is goed op weg!

Ton Hartong (67), een gepensioneerde reclameman uit Blaricum, kan nog altijd niet stilzitten en is mede daarom zeer actief betrokken bij de Oranje Vereniging Blaricum en de Historische Kring Blaricum. Deze bescheiden Blaricummer treedt niet graag op de voorgrond, maar moet daar nu echt - met zijn echtgenote Els in het complot - aan geloven.
En in Eemnes kreeg Loes Wiggerts (61) de award uitgereikt. Zij is onder andere buddy van een gezin uit Eritrea, is samen met haar man Cees buitengewoon actief in het Taalcafé dat georganiseerd wordt door Goede Buren, ze biedt bijzonder veel andere hulp aan hulpbehoeftigen én ze leidt sinds kort, ook op vrijwillige basis, uitvaarten in de Nicolaaskerk. "Wie is die vrouw die op zondag het vlees snijdt", zegt Cees gekscherend over zijn bezige vrouw.

3/5/7