Tijdens de kerstmarkt van De Binckhorst-St. Jan.
Tijdens de kerstmarkt van De Binckhorst-St. Jan. Foto: Bob Awick

Extra dimensie aan kerst Binckhorst-St. Jan

Laren De kerstviering op De Binckhorst-St. Jan kreeg vorige week een extra dimensie. "Wij vierden kerst zoals veel scholen met een viering in de kerk en een kerstdiner voor de leerlingen in de klas. Maar wat bijzonder was, was onze kerstconnectie met ouders en het goede doel dat erg dicht bij ons hart ligt dit jaar", zegt directeur Marline Schaapherder.

De Binckhorst-St. Jan heeft twee vestigingen: aan de Eemnesserweg en de Kerklaan. "Wij hebben dit jaar iedereen samengebracht door tijdens het diner van de leerlingen de ouders alvast op een kerstmarkt te verwelkomen op het schoolplein van De Binckhorst 2.0, gevestigd in het Scheper-gebouw. Zo wilden we ouders met elkaar laten kennismaken en hoopten we geld op te halen door gesponsorde erwtensoep, verse oliebollen en drankjes te verkopen." Dat lukte!
De kinderen, die later naar De Binckhorst 2.0 kwamen, zagen dat de pronkstukken waaraan zij in de week voorafgaand aan het schoolkerstfeest zo ijverig hadden gewerkt, gretig van de hand gingen.

Zieke juf

De gehele opbrengst van alle verkopen - 2.544 euro - gaat naar het team 'www.21bochtenafzien.nl'. Schaapherder: "Een van onze zeer geliefde leraressen is in behandeling voor borstkanker en vecht hard. Toen vaders van kinderen op school dit nieuws hoorden, hebben zij besloten hun steentje bij te dragen. Ze lieten op onze kerstmarkt zien hoe zij zich voorbereiden op het beklimmen van de Alpe d'Huez op 6 juni aanstaande."
"Te veel familie, vrienden en kennissen hebben wij zien vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte. Helaas hebben er te veel deze strijd verloren en zijn zij niet meer bij ons. Wij als team '21bochtenafzien' dromen van een wereld waar kanker niet meer zal bestaan", aldus de mannen op hun website.