Buitenterrein SV Laren'99 straks rookvrij

Laren Voetbalvereniging SV Laren'99 past het rookbeleid per 1 januari aan. Dan mag er op zaterdag tot 14.00 uur, op zondag tot 12.00 uur en van maandag tot en met vrijdag tot 20.00 uur op het buitencomplex niet meer gerookt worden. Binnen roken mag al langer niet.

Om bezoekers hierop te attenderen worden bij veld 1 en 4 borden met de tekst 'Rookvrije generatie' geplaatst en in het clubhuis posters opgehangen.
Met dit initiatief volgt het clubbestuur het initiatief van de Hartstichting. "Het doel is zo veel mogelijk buitenterreinen van amateurverenigingen rookvrij te maken, zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving", meldt het bestuur in een nieuwsbrief aan de leden.


Recordaantal bezoekers voor Singer Laren

Laren Singer Laren koerst dit jaar af op 240.000 bezoekers, waarvan ruim 200.000 mensen het museum bezochten. Een nieuw bezoekersrecord.

"Het afgelopen jaar was voor Singer Laren een jaar om niet te vergeten. We hebben mogen genieten van mooie tentoonstellingen, de ontdekking van twee tekeningen van Vincent van Gogh, de nieuwe beeldentuin, inspirerende theateravonden en als klap op de vuurpijl de prachtige schenking van Els Blokker-Verwer. We zijn iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes, en in het bijzonder onze bezoekers, zeer dankbaar", aldus algemeen directeur Evert van Os.
Op zondag 6 januari vanaf 16.00 uur luidt Singer feestelijk het nieuwe jaar in met een gratis optreden van Sonny's Inc. Lite, bestaande uit Sonny Hoogwerf en twee muzikanten, in villa De Wilde Zwanen. Iedereen is van harte welkom om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar.


Filmmiddag

Eemnes Bibliotheek Gooi en meer vertoont woensdag 2 januari om 14.30 uur de film 'Het ongelooflijke verhaal van de mega grote peer'. Geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. De toegang is vrij.