Gemeente sluit clubgebouw van Stad en Lande Ruiters

Blaricum Het nieuwe clubgebouw van Stad en Lande Ruiters aan de Meentzoom is op last van de gemeente gesloten voor gebruik. Het zou niet veilig zijn. "We betreuren het dat we tot deze maatregel over moeten gaan, maar veiligheid heeft de hoogste prioriteit", meldt een woordvoerder van de gemeente Blaricum.

Eerder dit jaar legde de gemeente al een bouwstop op vanwege het gevaar van de overkapping van het clubgebouw. Hiervoor was geen vergunning verleend en de gemeentelijke inspecteur had twijfels over de stabiliteit van de overkapping. In de bouwstop is toen aangegeven dat verder bouwen niet is toegestaan, maar dat wel op zeer korte termijn extra schoren moesten worden geplaatst om de overkapping te stabiliseren. "Deze bouwstop is nog altijd van kracht."
Stad en Lande kreeg later wel een (tijdelijke) vergunning om de overkapping volgens het Bouwbesluit af te bouwen. Hierin staat ook dat het bouwwerk pas in gebruik mag worden genomen na goedkeuring van het team Handhaving. Toen op 12 december jongstleden de inspecteur echter constateerde dat het bouwwerk geheel is afgebouwd en in gebruik is, heeft de gemeente daags daarna contact gezocht met haar constructeur. Zijn conclusie was dat de situatie onveilig is en dat gebruik ervan niet verantwoord is. Ook blijkt dat de door Stad en Lande ingediende constructieberekeningen niet aan het Bouwbesluit voldoen. "Daarom hebben wij besloten dat de overkapping niet meer gebruikt mag worden totdat het bouwwerk voldoet aan het Bouwbesluit." Wethouder Anne-Marie Kennis heeft het bestuur hiervan mondeling op de hoogte gebracht en later schriftelijk bevestigd.


Vrijwillige Thuishulp eventjes vrij

Laren Versa Vrijwillige Thuishulp is van 24 december tot en met 4 januari gesloten voor nieuwe aanvragen van vrijwilligershulp. "Maar vanaf maandag 7 januari zijn we weer alle werkdagen bereikbaar van 10.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer 035-6250000", meldt Anneke Bijleveld, sociaal werker bij Versa Welzijn. Mailen kan ook, naar VTHBEL@versawelzijn.nl.