Het Repair Café Huizen aan de Draaikom kan zaterdag 29 december bezocht worden.
Het Repair Café Huizen aan de Draaikom kan zaterdag 29 december bezocht worden. Foto: Repair Café Huizen

Vrijdag 28 december

Taalcafé Eemnes

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Goede Buren Eemnes organiseert elke vrijdagochtend het Taalcafé Eemnes, de plek waar mensen die Nederlands willen leren elkaar de kans krijgen vrijwilligers te ontmoeten die hen willen helpen om onze taal te leren spreken.

Taalcafé HET BEGINT MET TAAL

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Dansen is plezier voor twee én meer bij TvM

15.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Op vrijdagmiddag is er onder deskundige en warme begeleiding van Geert dansles in de RelaxKom van Hét Huis van de Buurt. In een ongedwongen en gezellige sfeer worden je de passen aan geleerd van diverse dansen zoals tango, jive, rumba etc.

Schaken

19.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Elke vrijdag kunnen kinderen leren schaken van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna wordt er competitie gespeeld voor gevorderden van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via Geoffrey Beulque, info@schaakvereniginghuizen.nl.

Zaterdag 29 december

BOERenMARKT

10.00 uur | Blommenhoeve Eemnes

Elke laatste zaterdag van de maand wordt er in Eemnes rondom de 300 jaar oude boerderij De Blommenhoeve een foodmarkt georganiseerd met alleen maar biologische, eerlijke en veelal lokale producten. Het is op de Meentweg 37 en van 10.00 tot 15.00 uur!

Repair Café Huizen: Weggooien? Mooi niet!

10.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Enthousiaste vrijwilligers helpen u bij kleine reparaties aan spullen zoals kleding, elektrische apparaten en fietsen. U bepaalt wat u betaalt middels een vrijwillige bijdrage.

Zondag 30 december

Papageno Koffieconcert - Aaron Ormaza Vera (piano)

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Iedere zondag van 11.30 tot 12.30, entree € 6,50 Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl. Menu: Papagenohuis-Activiteiten-Papageno Koffieconcerten.

Zondagsoos bij TijdvoorMeedoen

14.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar.

Maandag 31 december

Geef-en-neemsnuffelkast

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Wijkcentrum Holleblok heeft een geef-en-neemsnuffelkast met tweedebaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 tegen kleine prijzen. Kom een keer kijken!

Tai Chi voor gevorderden

11.00 uur | De Hilt Eemnes

Tai Chi Chuan is een eeuwenoude bewegingskunst, afkomstig uit China. Het wordt in Nederland voornamelijk beoefend ter bevordering van de gezondheid. Aan deze cursus kun je deelnemen als je al enige ervaring hebt met Tai Chi. Meer info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Dinsdag 1 januari

Crea Club voor kinderen (7 - 12 jaar)

18.45 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Vind je het ook leuk om te timmeren of figuurzagen, iets moois te maken van klei of papier-maché of wil je sieraden, mozaïeken of mandala's maken? Dan ben je welkom bij de Creaclub in het Holleblok. Aanmelden kan bij Ronald de Winter, 035-5265642, ronald.dewinter@gmail.com. Kosten € 10,- per maand.

Het Schrijfcafé

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Kom schrijven in het Schrijfcafé! Een plezierige schrijfbijeenkomst voor iedereen die van schrijven houdt, in de foyer van het Brinkhuis te Laren. Iedere laatste dinsdag van de maand (m.u.v. juli/aug). € 12,50 per keer, aanmelden: www.schrijfcreaties.nl.

Woensdag 2 januari

Senioren Plezier, een ontmoetingsactiviteit in t Vuronger.

9.30 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

Senioren Plezier gaat om ontmoeting, een gesprek met elkaar over alledaagse zaken of over een mooi boek. Voor de liefhebbers de gelegenheid om samen te sjoelen, rummikuppen of scrabbelen. De gastvrouwen Rita en Tineke ontvangen u graag met een kopje koffie of thee en een hartelijk gesprek.

Wandelen, nieuwe plekken ontdekken in de regio

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Al wandelend nieuwe indrukken opdoen, nieuwe ontdekkingen doen, een frisse blik op eigen omgeving. Wandel mee op zoek naar unieke plekken in de regio samen met de gids van Volksuniversiteit Het Gooi. Lekker in de buitenlucht genieten van de natuur! Info: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Blijf in conditie met 50PlusFit

11.00 uur | Wijkcentrum Meentamorfose Huizen

Een leuke pittige les op muziek voor de actieve 50-plusser. Gerichte oefeningen voor soepelheid en kracht. Cardioblokken met fitness & dans. Gratis proefles. Meer informatie en aanmelden bij Marina de Groot: 06-43229623 | powerfitenvitaal@gmail.com.

Buurtlunch

12.00 uur | Wijkcentrum 't Vuronger Huizen

Iedere woensdag een gezellige lunch voor € 2,-. Aanmelden uiterlijk maandags bij Janny Hospers, 06-46 10 80 28 | jhospers@versawelzijn.nl.

Donderdag 3 januari

Gezellige ochtend

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Iedere donderdag vanaf half tien kun je oude en nieuwe buurtgenoten ontmoeten of beter leren kennen in een ontspannen sfeer. Na het boodschappen doen of gewoon even een wandeling maken en dan binnenlopen in het wijkcentrum voor een kopje koffie.

Inloopochtend Seniorweb Eemnes

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Wij zijn een kleine groep enthousiaste vrijwilligers die u graag bijstaan bij al uw digitale vragen en/of problemen. Op ons inloopspreekuur op donderdagochtend bent u van harte welkom. Hier zijn GEEN kosten aan verboden. Onze ruimte is voorzien van Windows laptops. Vraag ook eens naar onze workshops.

Digitale inloop en electronicswerkgroep

10.00 uur | Wijkcentum 't Vuronger Huizen

Een telefoon tablet of laptop blijft voor veel mensen een moeilijk ding. Wij gaan u daarbij helpen, en met de electrowerkgroep wordt u geleerd hoe dat werkt.

Brei-haakcafé

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Het brei-haakcafé is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde hobby, ideeën uit te wisselen, elkaar te helpen en er een gezellige ochtend van te maken. Neem vooral uw eigen materiaal mee, toegang is gratis. Voor informatie: Nelly Bleijenberg: blei2707@planet of 06-30801299

Zin om te bridgen in clubverband?

13.30 uur | De Hilt Eemnes

Bridgeclub Klein Slem '84 heeft nog plaats voor nieuwe leden. Er wordt gespeeld op de donderdag van 13.30 tot 17.00 in De Hilt te Eemnes. Belangstelling? Neem contact op met de secretaris: 06-51980149.

Huizer Seniorenkoor

14.00 uur | Wijkcentrum Meentamorfose Huizen

Kom meezingen met dit gezellige koor. Er wordt eenvoudige maar kwalitatief goede koormuziek gezongen in diverse talen. Het repertoire is zeer breed: van de 15e eeuw tot hedendaags. Informatie: mw. R. Nieman, 035-5257581, ruthnieman@live.nl.

Vrijdag 4 januari

Dansen is plezier voor twee én meer bij TvM

15.00 uur | Het Huis van de Buurt, de Draaikom Huizen

Op vrijdagmiddag is er onder deskundige en warme begeleiding van Geert dansles in de RelaxKom van Hét Huis van de Buurt. In een ongedwongen en gezellige sfeer worden je de passen aangeleerd van diverse dansen zoals tango, jive, rumba etc.

Oliebollen Inloop Vrijwilligerscentrale Huizen - Huizenvoorelkaar

16.00 uur | Vrijwilligerscentrale Huizen

Jaarlijks terugkomend nieuwjaarsevenement waar alle vrijwilligers, clienten, relaties van organisaties en bedrijven van harte welkom zijn om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen.

Schaken

19.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Elke vrijdag kunnen kinderen leren schaken van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna wordt er competitie gespeeld voor gevorderden van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via Geoffrey Beulque, info@schaakvereniginghuizen.nl.

Let op: vul in verband met de feestdagen uiterlijk donderdag uw activiteit in op Gooiagenda.nl om kans te maken op een plek in deze agenda voor volgende week.

De BOERenMARKT is zaterdag 29 december weer in Eemnes.