Spring maar achter op mijn fiets.
Spring maar achter op mijn fiets. Foto: Bob Awick

VVD blijft de grootste, maar Forum en GL grote winnaars

GOOISE MEREN Stemmen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom besloot burgemeester Han ter Heegde om Ebrima Bojang, oorspronkelijk uit Gambia, mee te nemen naar het stembureau. Vorig jaar deed Ter Heegde dit ook met een 'nieuwe' Nederlander al en dat beviel hem kennelijk goed.

De opkomst afgelopen woensdag bij de verkiezingen voor de provincie en het waterschap was 64.4 procent. Dat is veel hoger dan bij de vorige verkiezingen; toen kwam slechts 56 procent opdagen.
Forum voor Democratie en GroenLinks zijn de grote winnaars in Gooise Meren bij de Provinciale Statenverkiezingen. Forum voor Democratie werd in één klap de vierde partij onder de kiezers en kreeg vanuit het niets 11,8% van de stemmen. GroenLinks wint met 12,6% ook flink en is de derde partij. De VVD blijft de grootste in Gooise Meren, maar levert wel wat in. D66 blijft maar net de tweede partij. Miriam van Meerten (VVD) en Lars Voskuil (PvdA) uit Naarden zullen een zetel in de provincie krijgen. Michel Klein (CU) uit Bussum mag ook in Haarlem blijven werken.