Tegenwoordig moet je bovenop de huizenmarkt zitten.
Tegenwoordig moet je bovenop de huizenmarkt zitten. Foto: Bob Awick

Bussumse woonmarkt

BUSSUM "Een huis kopen wordt steeds lastiger in deze markt", aldus Dennis de Boer van Puur Makelaars. Daarom organiseren ze dit jaar weer de Bussumse woonmarkt tijdens de NVM Open Huizen Dag.

Volgens Dennis moet je als koper nog meer dan voorheen boven op de markt zitten. "Er is een stuk minder aanbod en als huizenkoper loop je tegen flink wat vragen aan." Al zijn die van alle tijd. Denk aan de bouwkundige staat van een huis, de samenstelling van de buurt, het financiƫle plaatje, toekomstige plannen die van invloed zijn op de buurt. Het leuke aan de woonmarkt is dat je die dag, 30 maart, vrijblijvend met een van de makelaars van het kantoor op pad kunt. "Zo kun je ervaren hoe het is om met een aankoopmakelaar op pad te gaan", legt zijn collega Lieke Bloemhof uit. Het makelaarskantoor aan de Huizerweg heeft onder meer ook twee vestigingen in Amsterdam en volgens Dennis is dat een voordeel. Steeds meer mensen willen vanuit die hoek naar het Gooi. "We zijn een interessante regio vanwege de ligging, de prachtige natuur en de fijne woonomgeving, vooral voor gezinnen. Maar er is weinig nieuwbouw in deze regio en dan kan het vinden van een geschikt huis echt heel lastig zijn."

Wie ook op zoek is naar financieel advies valt zaterdag met zijn neus in de boter, op die dag zijn er ook financieel adviseurs op kantoor aanwezig. Meer informatie staat op de site van Puur Makelaars.