Het midwintervuur Blaricum trekt altijd veel bekijks.
Het midwintervuur Blaricum trekt altijd veel bekijks. Foto: Bob Awick

Midwintervuur; verwarmend evenement voor Blaricummers

Het 7de Blaricums Midwintervuur staat gepland voor 6 januari. Breng je boom naar de Meentzoom, zegt organisatie Rotaryclub Blaricum-Centaurea.

Blaricum Dit hartverwarmende evenement is bedoeld voor alle Blaricummers, van jong tot oud. "Een prachtige kans om elkaar in een warme sfeer, genietend van muziek en een drankje, een goed nieuw jaar te wensen", meldt de organisatie.

Zodra de schemer invalt, wordt het vuur ontstoken. Dit jaar zal de volledige opbrengst ten goede komen aan de LINDA.foundation. De LINDA.foundation stelt zich ten doel gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben, te helpen.

Cadeaubonnen

Vanaf de start in 2013 heeft de foundation al meer dan 12.000 gezinnen gesteund. Dat doen ze in de vorm van een pakket cadeaubonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A waarmee deze gezinnen een keer lekker kunnen eten, een cadeautje onder de boom krijgen en ook eens nieuwe kleren kunnen kopen. Doordat de organisatiekosten door de stichting zelf gedekt worden, komt 100% van elke donatie ten goede aan de gezinnen. Begunstigde gezinnen kiezen zij niet zelf, maar deze worden aangebracht via gespecialiseerde instanties en gemeenten die streng selecteren en controleren. Info: https://www.lindafoundation.nl.

Mooie prijzen en 'afterparty'

Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom op het evenemententerrein aan de Meentzoom. Vanaf dat moment zijn er optredens van dj Diederik Oonk en zangeres Barbara Stor. Om 16.30 uur vindt de trekking van hoofdprijzen van de loterij plaats. Rond 17.30 uur wordt het vuur ontstoken, waarna de 'afterparty' wordt ingezet. Toegang tot het evenement is gratis. "Dankzij de steun van vele donateurs is het opnieuw gelukt om een indrukwekkend pakket aan loterijprijzen samen te stellen."
De hoofdsponsor dit jaar is St. Antonius Cardicare. Door gebruik te maken van het horeca-aanbod op het terrein zelf dragen de bezoekers ook bij aan de opbrengst voor het goede doel.
Vanaf zaterdag 5 januari 12.00 uur kunnen kerstbomen op de Meentzoom worden ingeleverd. Meer informatie op www.midwintervuur.nl.

Hoofdsponsor dit jaar is St. Antonius Cardicare - Indrukwekkende prijzen