Gemeentevlag Eemnes te koop

Eemnes De gemeentevlag van Eemnes is te koop. Liefhebbers kunnen de vaan aanschaffen voor 12,50 euro.

Maar eerst wordt burgemeester Roland van Benthem in de gelegenheid gesteld de vlag (150x100cm) te kopen. Dat gebeurt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari op het gemeentehuis. Daarna is de vlag verkrijgbaar in de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes, elke zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur.


Succesvol 2018 voor 'Met je hart BEL'

BEL 'Met je hart BEL' kijkt terug op een succesvol eerste half jaar. "Inmiddels staat de teller voor het aantal mensen dat ons vrijwillig wil helpen op elf; een heel mooi resultaat. We hebben daardoor voldoende hulp voor het begeleiden van de eerste stamtafel die in januari start in Het Oude Raadhuis in Eemnes, het vervoer en allerlei hand-en-spandiensten", vertelt kernteamlid Belinda Huiden.

Zo langzamerhand druppelen de euro's voor 'Met je hart' ook binnen. Zo doet Het Oude Raadhuis mee aan de 'Eet met je hart'-campagne, waarbij gasten per rekening een euro voor het goede doel kunnen doneren. "Volgend jaar hopen we natuurlijk op véél meer restaurants die aan deze nationale campagne willen meedoen. Dit vraagt meer tijd van de organisatie en die hadden we nu helaas niet." Verder heeft het restaurant Winter Village bij de ijsbaan in Laren een eigen actie opgezet. "De opbrengst daarvan willen ze aan ons doneren", jubelt Huiden. Verder heeft 'Met je hart' via Facebook een paar donaties ontvangen, gaf de gemeente Eemnes (burgemeester Roland van Benthem is ambassadeur, red.) de organisatie een startbedrag en is er voor de eerste stamtafelontmoeting een sponsor gevonden. "Daarnaast doen we het eerste kwartaal van het nieuwe jaar mee aan de statiegeldflessenactie van de COOP in Eemnes."
Het kernteam 'Met je hart' is trots op wat er tot nu toe bereikt is. "Natuurlijk willen we altijd meer en sneller, maar uiteindelijk gaat het erom dat we iets duurzaams opbouwen, zodat we heel veel waardevolle ontmoetingen kunnen gaan organiseren." Het kernteam is nog op zoek naar versterking. "Vooral vrijwilligers die overdag tijd hebben en bij voorkeur met een netwerk in Blaricum", besluit Huiden.