Grandcafé Eemland trouwlocatie?

Eemnes Grandcafé Eemland wordt mogelijk een officiële trouwlocatie. Onderneemster Patty de Wit, die nu drie jaar het etablissement aan de Laarderweg runt, heeft hiertoe een aanvraag ingediend.

De Wit kan de bruidsparen dan het complete pakket - van trouwen, bruidstaart aansnijden, borrelen, diner en feest - aanbieden. "Het is een hele leuke tak van sport", zegt ze. En er blijkt behoefte aan, want eerder hebben er al vier trouwpartijen plaatsgevonden. Hiervoor vroeg De Wit telkens apart een vergunning aan.
Bij De Theetuin aan de Meentweg, waar jaarlijks maximaal zeventig huwelijken werden gesloten, staan de voltrekkingen sinds een jaar op de spaarstand. "Maar de stekker is er niet definitief uit en we zijn nog altijd een officiële trouwlocatie. Alleen plannen we voorlopig niets in. We willen alles tot 200% in de puntjes verzorgen en dat betekent veel werk. We spitsen ons nu toe op onze kneuterige theetuin. We hebben de luxe dat daar nog altijd veel animo voor is", meldt Ronald Koekkoek.


Inrijverbod parallelweg Wakkerendijk

Eemnes Een inrijverbod voor alle motorvoertuigen - uitgezonderd vrachtverkeer - geldt voor de parallelweg Wakkerendijk ter hoogte van het viaduct met de Rijksweg A1.

De afsluiting komt omdat inwoners uit Eemnes voortaan gebruikmaken van het afvalbrengstation aan de Oude Amsterdamsestraatweg 4 in Baarn. Met het instellen van het inrijverbod wil de gemeente overlast voor aanwonenden van parallelweg Wakkerendijk zoveel mogelijk beperken. De route naar het afvalbrengstation loopt via Wakkerendijk, Zandheuvelweg en de Oude Amsterdamsestraatweg. Het gebruik van de parallelweg Wakkerendijk/Oude Amsterdamsestraatweg door (brom)fietsers blijft toegestaan.
Vrachtverkeer mag wel gebruikmaken van de Oude Amsterdamsestraatweg/ parallelweg Wakkerendijk; dit is de route naar de parkeergelegenheid voor vrachtwagens langs de Oude Amsterdamsestraatweg. De gemeente Baarn zoekt naar een alternatieve oplossing voor het parkeren van de vrachtwagens. Nadat deze gerealiseerd is, wordt opnieuw bekeken welke verkeersoplossing voor de parallelweg Wakkerendijk mogelijk is.