Buurt 'op' door overlast verslaafde

Laren Buurtbewoners van de Schapendrift en Kloosterweg blijven maar last houden van een verslaafde Schapendrift-bewoner. Zijn nachtelijke gebrul en zijn aanhoudende geslaan op de muren houdt menigeen soms nachten achtereen uit de slaap. De angst zit er al jaren goed in, maar nú raakt het geduld écht op. De man is een tijdbom, meent een buurtbewoonster.

Er is op alle fronten heel veel aandacht voor de zaak. Allerlei instanties en ook politie en gemeente, het sociaal werk en de buurtbemiddeling zijn op de hoogte. Desondanks voelen omwonenden zich in de steek gelaten en hebben zij het gevoel dat er niets gebeurt. Ook omdat het al zo lang duurt. Telkens zijn er opnieuw incidenten en daardoor blijft de onrust. De omwonenden begrijpen dat de man ziek is, maar volgens hen maakt hij ook zijn omgeving ziek. Zij voelen zich slachtoffers die in de kou staan. Ook menen zij dat de burgemeester zich blijft onttrekken aan haar verantwoordelijkheid door niet in te grijpen.
Natuurlijk is de burgemeester gevraagd naar deze situatie, maar een woordvoerder van de gemeente Laren geeft aan dat de burgemeester geen informatie verstrekt over individuele zaken. Ook de politie laat desgevraagd weten - in verband met de privacy - geen informatie over deze zaak te kunnen geven. Woningbouwvereniging Gooi en omstreken van wie de man een huis huurt, is eveneens op de hoogte van deze toestand.