Bas Bouwman.
Bas Bouwman. Foto: PR

Alle genomineerden op een rijtje -
Wie gaat er met de titel vandoor?

Op vrijdag 18 januari worden de sportverkiezingen gehouden. Stemmen kan nog tot en met 14 januari via info@sportraadlaren.nl.

Laren Een spectaculaire sportverkiezing vindt vrijdagavond 18 januari plaats in het Brinkhuis aan de Brink. In vijf categorieën (sportploeg, -vrouw, -man, -talent en -veteraan) zijn twee sportieve talenten genomineerd. Wie gaat er met de de titel vandoor?

De avond begint om 19.30 uur met de inloop van alle genodigden en genomineerden, waarna om 20.00 uur het programma van start gaat. De avond wordt gepresenteerd door Erik de Zwart, afgewisseld met diverse optredens en sprekers. Na afloop van de verkiezingen is er hapje en drankje in de foyer.

De vakjury bestaat uit wethouder Ton Stam, Elsemieke Havinga (Sportraad), Simon Cziommer (ex-profvoetballer en lid Sportraad), Mario van den Ende (ex-scheidsrechter), Frank van den Wall Bake (sportmarketeer), Marleen Molenaar (voormalig manager vrouwenvoetbal AJAX) en Tom Coronel (topsporter/ondernemer).

De genomineerden op een rij:

Genomineerd voor Sporttalent:
Noor Suttorp (11) is al meerdere keren Nederlands skikampioen geweest. Daarnaast heeft ze meerdere prijzen gewonnen bij internationale jeugdwedstrijden. Ze hoopt dit seizoen een NOC*NSF-status te behalen.

Bas Bouwman is een 13-jarig tennistalent en speelt bij 't Laer. Hij is nummer 55 van Nederland (tot 14 jaar), speelt op landelijk niveau mee in de hoofdklasse gemengd en doet dat ook op individueel niveau bij de NK-jeugdkampioenschappen.

Avond wordt gepresenteerd door
Erik de Zwart

Genomineerd voor Sportveteraan:

Jan van Hemert is 76 jaar en een goed voorbeeld hoe je op oudere leeftijd heel actief in het leven kan staan. Sport speelt een grote rol in zijn leven. Rond 1980 begon hij met voetballen en recent startte bij met Walking Football bij SV Laren'99. Daarnaast tennist hij ook nog wekelijks, golft hij regelmatig en skiet hij in de winter.

Annie Voulon (73) is nog zeer actief. Ze wandelt al ruim tien jaar mee met de Wandelvierdaagse Het Gooi en heeft vele jaren de Nijmeegse Vierdaagse gelopen (40 km). Zij is een groot voorbeeld voor andere mensen en krijgt veel mensen in beweging. Ze wandelt het hele jaar door.

Genomineerd voor Sportploeg:

JO 19-1, voetballers die voor SV Laren'99 de KNVB-beker Gewest hebben binnengesleept. Dit is een unieke prestatie en is nog nooit vertoond in de geschiedenis van Laren.

Dames 1 van de Larense Mixed Hockey Club (LMHC) zijn in de zaal landskampioen geworden. Voor de club een unieke gebeurtenis die pas voor de tweede keer in hun 95-jarig bestaan heeft plaatsgevonden. Het was een zinderende finale waarbij de dames wonnen met 6-2 van Kampong.

Genomineerd voor Sportman:

Ingmar van Rosmalen (24) is eerste keeper bij senioren 1 van SV Laren'99. Hij was in het seizoen '17/'18 de minst gepasseerde keeper van Nederland in het amateurvoetbal, heeft zich bijzonder goed ontwikkeld en grote stappen gemaakt. Hij is zelfverzekerd, gespierd en heeft topreflexen. Een keeper om in de toekomst rekening mee te houden.

Sjoerd Poldermans is 22 jaar en professioneel danser. Geboren en getogen in Laren. Kreeg van jongs af aan zijn opleiding bij de Larense dansgroep 'Militia' en is een zeer talentvolle breakdancer. Inmiddels is hij teamlid van de Eindhovense dansgroep 'Ruggeds'; deze groep is in Amerika doorgedrongen tot de halve finales van 'World of Dance'. Deze tak van sport eist bijzonder veel discipline en doorzettingsvermogen.

Genomineerd voor Sportvrouw:

Maxime Kerstholt speelt bij de Dames 1 van Larense Mixed Hockey Club (LMHC) in de spits. Ze is 22 jaar en heeft zich ook in het Nederlands elftal gespeeld. Ze won recent de Champions Trophy in China en scoorde daar tweemaal. Daarnaast maakte ze afgelopen seizoen de meeste veldgoals van de hoofdklasse.

Babette Lips (51) is al dertig jaar actief in de dans- en aerobicwereld. Ze heeft in Laren haar eigen dansstudio Flash. Ze begon al op 21-jarige leeftijd met haar passie. Deze draagt ze nog steeds over op haar leerlingen. Ze heeft veel inzet, is vernieuwend en maakt mensen heel erg blij met alle vormen van dansen, al generaties lang.

Wie is uw favoriet? Stemmen kan nog tot en met 14 januari via info@sportraadlaren.nl.

Jan van Hemert.
Annie Voulon.
Larense hockeydames.
Sjoerd Poldermans.
Babette Lips.
Ingmar van Rosmalen.
Maxime Kerstholt.
JO19-1 van SV Laren'99.
Noor Suttorp.