Burgemeester Kruisinga stopt

Laren Waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga (69) kondigde gisteravond haar vertrek aan.

Niet per direct, maar wel dit jaar: "Het eerst merkbare van het zelfstandig blijven, is dat er een vacature voor burgemeester ontstaat", zei zij ten overstaan van vele Laarders die naar de nieuwjaarsreceptie in het Brinkhuis waren gekomen. "Volgend jaar staat hier uw nieuwe burgemeester."

Vol lof

Verder sprak ze vol lof over de wijkagenten en de vrijwillige brandweer. Ook stelde ze voor om het woord 'bestuurskracht' te vervangen door 'samenlevingskracht' ("een aantrekkelijker begrip dan al die woorden die beginnen en eindigen met 'structuur'") én de door de afgeblazen herindeling vrijgekomen energie te gebruiken om na te denken over "die zaken die we met onze omgeving voor elkaar willen krijgen".


Werkstraf en boete van ruim 500 euro voor boze man (25)

Eemnes De 25-jarige man uit IJsselstein, die op 3 februari vorig jaar inreed op een medewerker van de gemeentewerf in Eemnes, is door de politierechter veroordeeld tot tachtig uur werkstraf en een schadevergoeding van ruim 500 euro.

Er ontstond destijds een woordenwisseling tussen de medewerker en de bezoekers aan de werf, omdat de man de benodigde strippenkaart om vuil te storten niet bij zich had. Na een discussie mocht de man wel de werf op om zijn auto en aanhanger te kunnen keren. Toen de geïrriteerde automobilist hard en slingerend het terrein af reed, zou hij opzettelijk op de ambtenaar zijn ingereden.
Voor de rechter staat - op grond van de getuigenverklaringen - vast dat de IJsselsteiner de medewerker 'de stuipen op het lijf wilde jagen'.