'Leef bewust, kijk naar elkaar om'

EEMNES - Burgemeester Roland van Benthem sloot maandagavond zijn nieuwjaarsspeech af met een belangrijke boodschap: "Leef bewust, kijk naar elkaar om."

"Kijk wat meer naar de balk in uw eigen ogen in plaats van naar de splinter in die van een ander. Leef in vrede met elkaar en probeer rechtvaardig door het leven te gaan. Dan wordt 2019 in alle opzichten gewoon een heel mooi jaar." Ook opperde hij om wie toch de behoefte heeft om op sociale media als Twitter en Facebook wat te mopperen ("op zich prima hoor") voortaan voor elke negatieve tweet er ook een positieve tegenover zet.
Diep in zijn hart hoopt de burgervader op een 'Burgemeester van Benthem IJs- en Skeelerpark', waar de werelden van schaatsen en skeeleren bij elkaar komen. Geen lelijk zwart asfalt, beloofde Van Benthem. "Ik zag in Lissabon een mooi roze straat. Ik heb de foto al aan de wethouders laten zien. We gaan onderzoeken wat er mogelijk is." Verder meldde Van Benthem dat Eemnes samen met Laren en Blaricum weer aan zet is om de bestuurlijke toekomst goed te regelen en ligt er een uitdaging in de energietransitie.