Stijn bij zijn vader in de schoenmakerij.
Stijn bij zijn vader in de schoenmakerij. Foto: Bob Awick

Jeugdlid Stijn in actie voor nieuw clubhuis

Laren Jeugdlid Stijn Brinkman (9) uit Eemnes heeft tijdens de kerstvakantie een mooie actie bedacht om geld bijeen te krijgen voor het nieuwe clubhuis van zijn vereniging Scouting Maggy Lekeux. Maaike Signer, moeder van Stijn en lid van het verenigingsbestuur: 'Wij zijn enorm trots op hem'.

De jonge Eemnesser heeft van paracords - een weggeefactie van de Boni - hele gave sleutelhangers geknoopt die hij vervolgens is gaan verkopen. Zijn moeder Maaike maakte het beginnetje en brandde de sleutelhangers - omdat Stijn niet met vuur mag spelen - af.

Promotiefilm

Om de verkoop te bevorderen, heeft hij samen met zijn moeder een promotiefilmpje gemaakt dat massaal op Facebook is gedeeld. Dat heeft heel goed geholpen, want er zijn ondertussen een hoop sleutelhangers verkocht, maar Stijn is nog lang niet door zijn voorraad heen.
De sleutelhangers zijn al vanaf 1,50 euro te koop bij zijn vader Björn Brinkman, eigenaar van Schoenmakerij Brinkman aan de Bramenberg in Eemnes. Deze (orthopedisch) schoenmaker verkoopt tegenwoordig ook sleutels. "Ik kreeg daar steeds meer vraag naar nu meneer Eek er niet meer is", zegt Brinkman sr.
Een deel van de opbrengst doneert Stijn aan Scouting Maggy Lekeux voor het nieuwe clubhuis aan de Vredelaan. Maaike Signer: "Op dit moment staat er nog een noodgebouw waarin de opkomsten voor scouting plaatsvinden, maar de bedoeling is dat er heel snel een mooi nieuw clubhuis komt te staan. Daarvoor is natuurlijk een hoop geld nodig en alle beetjes helpen."
Het promotiefilmpje (https://www.facebook.com/maggylekeux/videos/2224912611169505/) is te zien op de Facebookpagina van Maggy Lekeux (www.facebook.com/maggylekeux). "U helpt ons toch ook uit het noodgebouw?", zegt Stijn tot slot.