Fred Roest keert na een uitstapje naar OSM'75 in Maarssen terug bij 'zijn' club.
Fred Roest keert na een uitstapje naar OSM'75 in Maarssen terug bij 'zijn' club. Foto: Bob Awick

Fred Roest (48) keert terug bij SV Laren'99

Laren Verrassend, of niet, maar Laarder Fred Roest (48) keert het nieuwe voetbalseizoen terug als trainer van de hoofdmacht van SV Laren'99. De selectie is ingelicht. Het waren met name de spelers die hebben aangedrongen op de terugkeer van 'hun' trainer. "Maar voor mij ook een stuk makkelijker, vooral met mijn werk", zegt Roest eerlijk.

Vorige week heeft de Laarder bij het bestuur en zijn elftal van zijn huidige club - OSM'75 in Maarssen - zijn vertrek aangekondigd. De stemming daar was na zijn mededeling gelaten. "Zij zijn erg teleurgesteld en wilden graag met mij verder. Ze zeggen dat het in jaren niet zo rustig is geweest binnen de selectie." Ondanks dat compliment hakte Roest voor zichzelf medio december de knoop door. De reistijd, in combinatie met zijn hoveniersbedrijf en de drukte van zijn gezin worden hem te veel. Desalniettemin maakt hij met veel plezier zijn seizoen bij OSM'75 af, maar kijkt hij ook uit naar zijn terugkomst bij SV Laren'99.

Dubbel gevoel?

Je neemt dus met een dubbel gevoel afscheid? "Ik kan erg goed met de mensen van OSM'75 opschieten en voelde me daar ook erg op mijn gemak. Ik werk daar op dezelfde wijze als bij Laren."

Geen vacature

Aan SV Laren'99-voorzitter André Resing de vraag of er nog andere kandidaten waren: "Uit een enquête, die onder onder anderen de spelers is gehouden, kwam de naam van Fred verreweg het meest naar voren. Ook van spelers die in het verleden weleens kritisch over hem waren." Daarom heeft het bestuur besloten om eerst Roest te polsen voordat er überhaupt een vacature zou uitgaan. Tijdens een oriënterend gesprek met de voorzitter - en later ook met assistent-trainer Walter Bout - bleken de neuzen al snel dezelfde kant op te staan en heeft het bestuur besloten om opnieuw met Roest in zee te gaan. Een contract voor twee jaar wordt op korte termijn getekend.

Een contract voor twee jaar wordt op korte termijn getekend

Teleurstellend

De huidige trainer Robert Tessaro heeft bij het SV Laren'99-bestuur begin november al aangegeven dat zijn ambities niet meer bij SV Laren'99 lagen. Zeer teleurstellend, vindt Resing: "Omdat we destijds bij onze zoektocht naar een nieuwe trainer niet over één nacht ijs zijn gegaan." Tessaro maakt overigens wel zijn seizoen bij de club aan het Schuilkerkpad af. Het eerste elftal van Laren speelt in de 3e klasse en staat nu op de vierde plek in de ranglijst. Mocht Laren dit seizoen niet promoveren naar de 2e klasse dan is dat voor Roest een mooie uitdaging.