Nieuwbouw voetbalkantine pas in 2020

Laren De nieuwe kantine van SV Laren'99 wordt pas in de zomer van 2020 gerealiseerd. Eerder was er hoop dat het huidige clubhuis nog dit jaar tegen de vlakte zou gaan en opgebouwd zou worden.

"Het klopt dat de nieuwbouw vertraging heeft opgelopen", bevestigt André Resing, voorzitter van SV Laren'99. De subsidie-aanvragen zijn nog niet rond en het bedrijf dat de bouw gaat verzorgen, heeft een doorlooptijd van negen maanden. "Daarnaast hebben we nog een financieel gaatje en dat geeft tijd om naar oplossingen te zoeken." Het gaat om een bedrag van 100.000 euro.

Huurders gezocht

Om structureel geld binnen te krijgen, is de vereniging op zoek naar geschikte huurders. "We zijn in gesprek met verschillende partijen", zegt Resing. SV Laren'99 verhuurt al aan de kinderopvang.


Dagverzorging De Wingerd verhuist naar Johanneshove

Blaricum Dagverzorging De Wingerd, nu nog gevestigd in Torenhof in Blaricum, verhuist per 21 januari naar Johanneshove in Laren.

"Torenhof is in transitie van verzorgingshuis naar een intiem en warm verpleeghuis voor somatische zorg", laat een woordvoerder van Vivium weten. "De komende maanden vinden diverse verbouwingswerkzaamheden plaats, die voor de dagverzorging te veel overlast met zich mee zullen brengen." De dagverzorging van De Wingerd start in Laren op 23 januari.


Vragen over herplantplicht

Laren D66 heeft vragen gesteld over de herplantplicht in Laren.

Waarom wordt in de kapvergunning van afgelopen april voor slechts 4 van de 31 bomen waarvoor al een vergunning is afgegeven, herplant geëist, vraagt fractievoorzitter Nico Wegter zich af.
"Kan het college de gehanteerde argumenten voor de overigen 27 gevallen in detail categoriseren?" Zijn vragen worden in de raadsvergadering van 30 januari beantwoord.