Woningbouwnota 'Laren, behoud door ontwikkeling'

Laren Het college van burgemeester en wethouders heeft in opdracht van de raad naar aanleiding van een motie een conceptwoningbouwnota gemaakt: 'Laren, behoud door ontwikkeling'.

Deze nota beschrijft alle mogelijke en nu bekende locaties, en geeft globaal aan in welke ontwikkelrichting het college denkt. Het gaat daarbij om de volgende mogelijke bouwlocaties: Van Erven Dorenspark (12 tot 15 sociale huurwoningen), Harmen Vosweg (6 tot 12 sociale huurwoningen), de voormalige ligweide van zwembad de Biezem (circa 15 betaalbare en levensloopbestendige koopwoningen en 4 vrijstaande woningen), Torenlaan 1 (plannen van de ontwikkelaar worden afgewacht), Eemnesserweg 3 (4 lage grondgebonden en levensloopbestendige sociale (huur)woningen voor senioren, maximaal 1 parkeerkelder, circa 6 koopappartementen), Rabobank (klein hotel, kantoren en appartementen) en Golden River/Stationsweg 1 (circa 12 woningen/appartementen van circa 100 m2, combinatie met restaurantfunctie kan). Voor Torenlaan 36 worden eventuele plannen afgewacht. 'Sociaal' wordt gedefinieerd als huur tot 710 euro en koop tot circa 350.000 euro; middensegment 350.000 tot 600.000 euro en appartementen rond 700.000 euro.
De commissie Ruimte en Infrastructuur bespreekt de conceptnota op dinsdag 22 januari. De gemeenteraad bespreekt de nota vervolgens op woensdag 30 januari. Beide vergaderingen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de raadzaal van het raadhuis aan de Eemnesserweg 19 in Laren. Omwonenden van de locaties zijn hierover per brief geïnformeerd. Inspreken? Meld u via griffie@laren.nl.