Midwintervuur in Blaricum.
Midwintervuur in Blaricum. Foto: Bob Awick

Zoektocht naar
alternatief event

Blaricum Aan het superspectaculaire Midwintervuur - een event van de Rotaryclub Centaurea Blaricum - is met de laatste editie van 6 januari jongstleden een einde gekomen. Een achtste editie gaat niet meer plaatsvinden. Het is té milieubelastend.

Dat laatste vindt niet alleen de organiserende rotaryclub, maar ook de gemeente Blaricum. Na een gezamenlijk overleg zijn de partijen tot deze conclusie gekomen. Er wordt door de rotary nu naar een alternatief gezocht. Over een aantal weken wordt hieraan een avond besteed en worden alle opties op tafel gelegd. Maar dat er een vervolg komt op een eigen evenement van deze rotaryclub staat vast.
Dat kan van alles zijn, maar vooral duurzaam en verbindend. Daarbij kan ook gedacht worden aan de bestrijding van de plastic soep, een activiteit van de landelijke rotary. "Onze focus ligt wel bij 'voor elk wat wils'", zegt Fleur van den Berg van Centaurea. "En het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Dat was het mooie van het Midwintervuur."

LINDA.foundation

De opbrengst van afgelopen Midwintervuur, waaraan als goede doel de LINDA.foundation is gekoppeld, is nog niet bekend. "De penningmeester houdt haar kruid nog even droog", meldt Van den Berg. Eerst dienen alle kosten goed in kaart te zijn gebracht. Over een week of twee zal het bedrag bekend zijn.