Lezing in de Dorpskerk

Blaricum In de Dorpskerk aan de Torenlaan 16 geeft componist en musicoloog Leo Samama op donderdag 17 januari een lezing over de functies van muziek in de maatschappij.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Belangstellenden uit alle denkrichtingen, vrienden en kennissen zijn welkom. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld en kan per e-mail: info@pgblaricum.nl.


'Rosa Spier' en Catawiki houden veiling

Laren Het Rosa Spier Huis houdt samen met Catawiki van 24 januari tot 3 februari een veiling ten behoeve van het nieuwe Rosa Spier Huis. De kunstwerken gaan vanaf 500 euro van de hand.

Meer dan vijftig Nederlandse kunstenaars waaronder Aat Veldhoen, Sam Drukker, Kiki Lamers, Vincent Mentzel en Lita Cabellut hebben kunstwerken beschikbaar gesteld voor het goede doel. Meer informatie op www.catawiki.nl.
De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de expositieruimte in het nieuwe Rosa Spier Huis. Zo kunnen bewoners én jonge en gerenommeerde kunstenaars hun werk in de toekomst blijven tentoonstellen aan bezoekers en geïnteresseerden. De culturele voorzieningen maken het niet alleen mogelijk voor bewoners om hun vak te kunnen blijven uitoefenen - een kunstenaar gaat immers nooit met pensioen - maar ook om de resultaten hiervan te delen met vele geïnteresseerden. Inmiddels is het hoogste punt van de bouw van het nieuwe Rosa Spier Huis bereikt.