Oog op Blaricum (10) viert feestje

Blaricum De site Oog op Blaricum, een initiatief van Blaricummer Peter van Rietschoten, bestaat tien jaar en dat wordt vrijdag 15 februari gevierd in Het Vitus met een powerpointpresentatie van de circa driehonderd meest bijzondere en kenmerkende foto's van Oog.

Van Rietschoten wordt bijgestaan door Frans Ruijter. De presentatie begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en de toegang is gratis. Op 15 februari 2009 begon Peter van Rietschoten met de site Oog op Blaricum. "Het doel was (en is) de mooie en niet zo mooie kanten van Blaricum fotografisch vast te leggen en daarover zo nodig een discussie op te gang te brengen. Bedoeling was (en is) ook de Blaricummers te laten beseffen dat ze zuinig moeten zijn op wat ze hebben en dat ze daarmee naar de toekomst toe zo verstandig mogelijk om zullen gaan", aldus Van Rietschoten, die in de afgelopen tien jaar een schat aan informatie bij elkaar heeft gefotografeerd. "Het gaat om ruim 18.000 foto's, gemaakt in de vier delen van de gemeente. Apart en samen geven ze het beeld dat de tijd in Blaricum soms stil is blijven staan, maar ook dat er heel veel is veranderd sinds februari 2009."


Weerbaarheid voor kinderen

Blaricum Zelfverdediging en weerbaarheid voor kinderen vindt plaats in dorpshuis de Blaercom aan de Schoolstraat 3. Warrior Skillz richt zich voornamelijk op de algehele ontwikkeling van de kinderen waarbij het gedrag positief gestimuleerd wordt door fysieke training. Een gratis proefles kan gereserveerd worden via www.warrioracademy.nl.