Weinig nieuws in schrijven van Ollongren

Laren Minister Kajsa Ollongren heeft gereageerd op de brieven van de colleges van Blaricum en Laren die geschreven zijn toen de opgelegde herindeling nog niet beƫindigd was. Een gelijkluidende brief is naar de andere colleges in de Gooi en Vechtstreek gestuurd.

Haar schrijven is redelijk voorspelbaar en er staat weinig nieuws in. Duidelijk wordt dat de gemeenten en regio nu moeten bewijzen dat zij inderdaad zelfstandig kunnen blijven. Niet achteroverleunen, maar met volle energie werken aan de organisatie en samenwerking met anderen. Blaricum en Laren gaan door met het versterken van de BEL Combinatie en gaan werken aan een betere regionale samenwerking.


Wereldwinkel Eemnes medio maart dicht

Eemnes De Wereldwinkel Eemnes aan de Zuidersingel 6 sluit medio maart, dat meldt Betty van Dillen, secretaris Wereldwinkel Laren Eemnes. Op 1 februari start de opheffingsuitverkoop.

Er is een aantal redenen voor de sluiting aan te wijzen. Van Dillen: "De winkel loopt niet zoals we gehoopt hadden. De plek naast het Kringloopcentrum is waarschijnlijk toch niet de ideale plek." Overigens - zo zegt de secretaris - sluiten veel Wereldwinkels hun deuren. "Zeker omdat de fairtradefoodartikelen gelukkig in elke supermarkt te vinden zijn. Verder zijn mensen aan het 'ontspullen'. Ook blijkt dat onze klanten uit Laren niet naar Eemnes komen. We missen de inkomsten uit Laren dus ook. Ondanks vele inspanningen van gemotiveerde vrijwilligers is het niet gelukt om de winkel rendabel te houden en hebben we moeten besluiten om de winkel in Eemnes ook te gaan sluiten." De Wereldwinkel Eemnes werd vijf jaar geleden geopend.


Walking football

Eemnes Na het succes met walking football bij SV Laren'99 is het project ook gestart bij SV Eemnes.

Ook meedoen? Meld je aan via de website www.sveemnes.nl voor twee gratis proeflessen.