Het succesvolle zaalhockeyteam van Laren met wethouder Stam en jurylid Marleen Molenaar.
Het succesvolle zaalhockeyteam van Laren met wethouder Stam en jurylid Marleen Molenaar. Foto's: Bob Awick

Dolblije winnaars van eerste sportverkiezing

Laren heeft enthousiast de sportverkiezingen ontvangen, waarbij zowel de stemmen van de jury als van de bevolking telden.

Laren De winnaars van de eerste sportverkiezingen in Laren zijn bekend. Vrijdagavond zijn Noor Suttorp (Sporttalent), Jan van Hemert (Sportveteraan), Dames 1 zaalhockey (Sportploeg), Ingmar van Rosmalen, (Sportman) en Maxime Kerstholt (Sportvrouw) in de prijzen gevallen.

Noor Suttorp is de jongste van het stel en zegt vanuit Oostenrijk in een reactie: "Voor deze verkiezing was ik zenuwachtiger dan voor een skiwedstrijd. Toen ik mijn naam hoorde en gewonnen had, was ik ongelofelijk blij en vereerd." De talentvolle skiester is zondagmorgen samen met haar broer en team weer vertrokken naar Oostenrijk. "Om lekker te trainen en te genieten!" Net als alle andere winnaars is ook SV Laren'99-keeper Ingmar van Rosmalen (24) trots, blij en vereerd. "Ik had zeker niet verwacht om de Sportman van het Jaar te worden, maar het is een eer om de titel te mogen dragen en de prijs in ontvangst te nemen. Het was een goedgeorganiseerde avond met een leuke presentatie en een gezellige sfeer."
De dolblije zaalhockeydames hebben sinds de komst van de blaashal hun sport écht serieus kunnen oppakken. "Over een paar weken spelen we de Europa Cup zaal in Hamburg", zegt clubmanager Piteke Scheringa. En op 2 februari staat het Nederlands kampioenschap op de kalender. "De nummer drie kan ons al niet meer inhalen." Zowel de winnaars als de runners-up ontvingen diverse fraaie prijzen. De stemming is tot stand gekomen door een vakjury en de bevolking en ging via een mailadres. Volgend jaar komt er een automatische stemwijzer, dat was nu technisch nog niet mogelijk. Sportraad-voorzitter Elsemieke Havenga is ook enthousiast: "Echt goed voor de sport dat we dit hebben gedaan. Extra aandacht voor sporten en bewegen in het dorp, vooral ook bij de politiek. Mooi dat we dit in en met het Brinkhuis met alle vrijwilligers hebben kunnen doen. Volgend jaar zeker weer!"

Sporttalenten Ingmar van Rosmalen en Maxime Kerstholt.
De trotse Noor te midden van de juryleden.