400-eurodief meldt zichzelf bij de politie

Eemnes De politie weet wie de man is die op 15 oktober 2018 in Eemnes 400 euro uit een geldautomaat heeft gestolen. Hij heeft zichzelf telefonisch bij de politie gemeld.

Nadat de politie foto's had verspreid van de verdachte kwamen er negen tips binnen waarin vele malen dezelfde naam werd genoemd. "De verdachte werd zelf ook door meerdere bekenden van hem benaderd dat hij op beelden van Bureau Hengeveld was te zien. Daarop heeft hij besloten zichzelf telefonisch bij de politie te melden. Zijn naam en gegevens kwamen overeen met de informatie die veel tipgevers al aan de politie hadden doorgegeven. De verdachte wordt binnenkort gehoord", aldus een politiewoordvoerder. De man pikte het geld uit de pinautomaat bestemd voor een vrouw voor hem. Zij dacht dat ze de verkeerde pincode had gebruikt.


Jazzconcert in De Bongerd

Eemnes In Wijkcentrum De Bongerd aan de Jhr. Roƫllaan vindt vrijdagmiddag 1 februari om 16.00 uur een gratis jazzconcert van het Thijs Nissen Trio plaats.

Aansluitend, om 17.30 uur, kan er bij Marian Kookt tegen een vergoeding worden gegeten. Het is het eerste concert van een serie van drie, georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis georganiseerd. De gemeente Eemnes ondersteunt met subsidie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Bongerd, open op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 14.00 uur.