Lezingen door docenten van Gooise Academie in Laren

Laren De Gooise Academie organiseert in februari en maart lezingen over architectuur (10 februari om 15.30 uur) en kunst (10 maart om 16.00 uur)

De lezing over architectuur wordt gegeven door Lex Goes en gaat over architectonische stromingen zoals Americana, tweede generatie Amsterdamse School en het nieuwe bouwen in Amsterdam. Aan de hand van foto’s neemt Goes de luisteraar mee op reis en vertelt een verhaal over de schoonheid van een wijk vol toegepaste kunst, architectuur en beeldhouwkunst.

Kus centraal

De tweede lezing gaat over 'De kus in de kunst' en wordt gegeven door Herman Tjepkema. Tijdens deze lezing worden bekende en minder bekende West-Europese kunstwerken besproken waarbij het thema 'De Kus' centraal staat. De verhalen die Tjepkema vertelt, laten de luisteraars kennismaken met interessante en kleurrijke kunstwerken die niet alleen een mooie verbeelding van een kus laten zien, maar tevens een belangrijk omslagpunt in de ontwikkeling van de kunst markeren.

Open dag

Op 14 april wordt de jaarlijkse open dag gehouden. Belangstellenden kunnen de Gooise Academie bezoeken en kennismaken met verschillende docenten die lesgeven aan de Gooise Academie.

Tijdens de open dag worden de kunstwerken die tijdens de cursus gemaakt zijn, tentoongesteld. Omdat dit jaar de Gooise Academie haar 40-jarig jubileum viert, krijgt deze dag een feestelijk tintje.

Het officiële lustrumfeest vindt plaats op zondag 12 mei in Singer Laren.