Asbest in gemeentegrond

Laren Op het afgesloten terrein van De Sloopcombinatie aan de Gooiergracht is in de grond asbest aangetroffen. Het bedrijf huurt de grond van de gemeente Laren.

"De asbest bevindt zich grotendeels onder een verharding en voor een klein deel bevindt deze zich in onverharde grond", meldt wethouder Ton Stam in een memo aan de gemeenteraad. Er is geen risico voor de volksgezondheid. De gemeente heeft de asbest in de onverharde grond ondertussen door een gespecialiseerd bedrijf veilig laten stellen. De Sloopcombinatie is op de hoogte gebracht van de constateringen uit het onderzoek, net als de provincie Utrecht (bevoegd gezag). Ook het Bewonerscollectief Goyergracht Groen, huurders (bedrijven) op het terrein, Volkstuindersvereniging Laren en Het Spookbos zijn geïnformeerd. Stam: "Op korte termijn gaan wij in overleg met De Sloopcombinatie om vervolgafspraken te maken over de sanering van de grond en de eventuele aansprakelijkheid."


Laatste vrije kavels in Meent in verkoop

Blaricum De allerlaatste vrije kavels in De Blaricummermeent gaan in de verkoop.

De percelen zijn 486 tot 615 m² groot en hebben een vaste vierkantemeterprijs (vanaf 735 euro per m²) en liggen aan het water, met zicht op het water, of bij het park.
Kavel D14 (voor een woon-werkwoning is ontheffing mogelijk) is direct te aanvaarden; voor de andere negen kunnen belangstellenden zich vanaf 14 maart 19.00 uur tot en met 31 maart inschrijven. Op donderdag 4 april verricht notaris E. Schade om 19.00 uur de loting in het Experience Centre (Deltazijde 3 03). Op 14 maart vindt om 19.00 en 20.30 uur in het Experience Center een informatieavond plaats. Aanmelden (met gewenst tijdstip) kan via projectbureau@blaricum.nl.


BasBEL-meeting

Eemnes De seniorenvereniging BasBEL houdt woensdag 6 februari om 14.00 uur een algemene ledenvergadering in De Bongerd aan de Jhr. Roëllaan. De vergadering duurt tot ongeveer 15.30 uur, aansluitend wordt een bingo georganiseerd. Wie daarna wil blijven eten, kan zich aanmelden bij Marian Roskamp (telefoon 06-12727226).


Interesse in een van deze schitterende kavels? Kom naar de informatieavond

14 maart organiseren wij een informatieavond. Wij nemen de verkoopprocedure met u door en leggen uit waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een kavel in De Blaricummermeent. U bent om 19.00 uur of 20.30 welkom in het Experience Centre. Vergeet niet om u aan te melden en het tijdstip van uw voorkeur door te geven! Dat kan via: projectbureau@blaricum.nl

Zo werkt de inschrijving

Wilt u uw droomhuis bouwen in De Blaricummermeent? Schrijf u dan in op een kavel naar keuze. De inschrijfperiode loopt van 14 maart 2019 om 19.00 uur tot en met zondag 31 maart 2019. Op donderdag 4 april verricht notaris E. Schade om 19.00 uur de loting in het Experience Centre - Deltazijde 3 03 – Blaricum. Natuurlijk bent u van harte welkom om de loting bij te wonen.

Het inschrijfformulier is vanaf 14 maart te downloaden