Ook Eemnes koppelt juiste vrijwilliger

Eemnes De gemeente Eemnes heeft sinds deze week ook een Vrijwilligerscentrale. Die is op dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur te bezoeken in De Hilt aan de Hasselaarlaan 1c.

"Zowel de overstap van de samenleving naar een participatiesamenleving als de realisatie van de sociale ambities uit de Kadernota Eemnes 2018-2021 zijn voor de gemeente Eemnes reden geweest om een vrijwilligerscentrale in het leven te roepen", licht een woordvoerder van de gemeente Eemnes toe. "De vrijwilligerscentrale vervult een belangrijke rol in het koppelen van de juiste vrijwilliger aan de vraag. Een sociaal werker van de vrijwilligerscentrale brengt de vacatures onder de aandacht, maakt de koppelingen en houdt wekelijks een inloopspreekuur."
De gemeente financiert de inzet van de sociaal werker voor zes uur per week. Dit jaar wordt bekeken of de vrijwilligerscentrale levensvatbaar is. Bij succes ligt voortzetting in het verschiet.


Opvolger voor wethouder Jan van Katwijk

Vervolg voorpagina

Het college heeft gisteren vergaderd over de portefeuilleverdeling en taakwaarneming nu Van Katwijk is vertrokken. Zowel DorpsBelang als coalitiepartij PvdA wil de tijd krijgen om over zijn opvolging na te denken. "Maar dat hoeft niet onnodig lang te duren", aldus PvdA-fractievoorzitter Wilma de Boer.