Dieven roven VIP Fashion en MaxMara leeg

Laren Brutale dieven hebben zowel bij VIP Fashion aan de Brink als bij MaxMara aan de Nieuweweg hun slag geslagen. Er is door de eigenaren aangifte gedaan bij de politie.

"We hebben deze zaken in onderzoek. Het is nog lastig om aan te geven of ze verbanden met elkaar hebben", zegt een politiewoordvoerder. Er is buurtonderzoek gedaan en camerabeelden zijn opgevraagd. Ook heeft de recherche een aantal getuigen gesproken. "Mocht iemand nog informatie hebben over een van de inbraken of de poging tot inbraak dan horen wij dat graag."
Bij MaxMara wisten de inbrekers in de nacht van 13 op 14 januari binnen vier minuten alle kledingrekken leeg te trekken. Dat vertelt de shopmanager: "De winkeldeur werd geforceerd en alles is meegenomen, ondanks dat beveiliging en politie snel ter plekke waren." Bij VIP Fashion was het een week later raak. En inbrekers hadden het ook gemunt op parfumerie ICI Paris aan het Zevenend. Daar is het 'slechts' tot een poging inbraak gebleven. Een ruit werd daarbij vernield.

Lees op pagina 5 het verhaal van Bart de Lange, ondernemer van VIP Fashion.


SUEZ laat vuilnis buiten staan

Eemnes Het ophalen van afval door SUEZ loopt niet op rolletjes. Voor de tweede keer in korte tijd reed de vuilophaaldienst niet volgens schema.

Vrijdag werden in sommige straten de containers niet geleegd en de week ervoor waren er problemen met het ophalen van het grofvuil. Wethouder Sven Lankreijer verklaarde in de gemeenteraad als antwoord op vragen van DorpsBelang dat SUEZ door het slechte weer op de planning achter was geraakt. "We hadden hierover wel beter moeten communiceren", aldus Lankreijer.