Energieambassadeurs voor Stichting 'Hut van Mie' gezocht

Laren/Blaricum Inwoners van Laren en Blaricum hebben de Stichting Hut van Mie opgericht. Doel is om gezamenlijk lokaal duurzame resultaten te behalen door vermindering van het energieverbruik en door het opwekken van eigen energie.

"Met energieambassadeurs, een energieloket, eigen duurzame energieproductie en collectieve inkoop wil de Hut van Mie de bewoners van Laren en Blaricum stimuleren en helpen om bij te dragen aan milieudoelstellingen én om geld te besparen", aldus bestuursvoorzitter Liselotte Smorenburg-van Middelkoop.

Coöperatie

"Voor die lokale opwek en inkoop wil de stichting in 2019 een coöperatie worden. Hiermee wordt aangesloten op diverse andere initiatieven in het Gooi van lokale energiecoöperaties die samenwerken onder de toepasselijke naam 'Energie Verbonden'. Hiermee probeert de Stichting de Hut van Mie een passend en lokaal antwoord te geven op de uitdaging die het nationale klimaatakkoord ons zal brengen."

Actieve inzet

De stichting hoopt op actieve inzet van dorpsgenoten. Dat kan bijvoorbeeld als energieambassadeur. Wie zich aanmeldt, krijgt een praktijkgerichte training die inzicht geeft in energiebesparende maatregelen, de effecten daarvan, de wensen van bewoners en de praktische toepasbaarheid. De gratis basistraining (4 avonden) start dinsdag 5 februari en vindt plaats in Hilversum.

Belangstellenden kunnen zich melden via Peter.Uitendaal@energieverbonden.nl of Liselotte.Smorenburg@energieverbonden.nl.