Twee mille voor beste ontwerp van geschenk

Blaricum De kunstenaar die het beste relatiegeschenk voor Blaricum ontwerpt, verdient een bedrag van 2000 euro. De kunstenaar, die wel verbonden dient te zijn aan Blaricum, kan zijn/haar ontwerp tot 1 maart indienen.

Een jury onder leiding van burgemeester Joan de Zwart-Bloch maakt een selectie van de ingekomen ontwerpen. De toetsingscriteria voor het relatiegeschenk zijn: originaliteit, innovatief, onderscheidend zowel voor wat betreft het ontwerp en de uitvoering alsook duurzaamheid van materiaalgebruik en qua productie.
De winnaar wordt voor 15 april bekendgemaakt en het eerste exemplaar van het relatiegeschenk is uiterlijk 1 juni 2019 (inclusief verpakking) gereed.
De wedstrijd komt nog voort uit de gewonnen verkiezing 'Blaricum kunststad van het Jaar'.


Wethouder ook welkom
op Zevenend

Laren "Ik was verheugd te lezen dat de gemeente binnenkort camera's gaat plaatsen op de Melkweg om vast te stellen in hoeverre de overlast door vrachtverkeer wel of niet verdere maatregelen behoeft. Zelfs is de wethouder op de koffie geweest bij de mensen wier antieke glaswerk regelmatig rinkelt als gevolg van dit vrachtverkeer.

Wat mij echter verbaast is dat, ondanks regelmatige verzoeken aan dezelfde gemeente om iets te doen aan het verkeer op Zevenend, vooral op het stuk vanaf de Melkweg tot aan de Bruna, geen gehoor is gegeven. Zelfs is de snelheidsaanduiding na korte tijd weer verwijderd, terwijl dit stuk weg als een soort veredelde racebaan wordt gebruikt met als hoogtepunten tussen 06.00 en 09.00 uur en tussen 17.00 en 19.00 uur. Er worden dan snelheden bereikt die tussen de 70 en 80 kilometer per uur of soms hoger liggen, terwijl er toch heus een snelheidsbeperking van 30 km/uur binnen de bebouwde kom geldt.
Er is hier duidelijk meer sprake van gevaar voor onze burgers, vooral voor kinderen en oudere mensen, maar dit schijnt minder belangrijk te zijn dan het rinkelen van glaswerk, hoe kostbaar dit ook mag zijn!
De wethouder is ook van harte welkom om op de koffie te komen."

Ferry van der Kaars, Laren