Info over Huis van Eemnes

Eemnes De gemeente Eemnes organiseert woensdag 6 februari samen met de Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Gooi en meer een informatieavond over het Huis van Eemnes.

Iedereen is tussen 20.00 en 22.00 uur welkom in het gemeentehuis aan de Zuidersingel 1 (inloop 19.30 uur). Tijdens de avond komen verschillende onderwerpen aan bod: ontwerp voor de ruimte rondom het gebouw, ontwerp voor het interieur, de ontwikkelingen in het algemeen, het LeerWerkHuis, de programmering van activiteiten en de totstandkoming van de programmaraad.

Ook is tijdens de inloop en na afloop gelegenheid om het nieuwe ontwerp voor de kruising Fazantenhof/Noordersingel te bekijken. Er worden tekeningen en sfeerimpressies getoond en natuurlijk kunnen aanwezigen vragen stellen en ideeën aandragen. Aanmelden is niet nodig.


Straat in Zuidpolder afgesloten

Eemnes De Ruizendaallaan in de Zuidpolder krijgt binnenkort straatklinkers. Ook de parkeervakken worden aangelegd.

Hiervoor is de laan tussen de Zuidersingel en de Beukeboomstraat vanaf 11 februari tot 30 maart afgesloten. Het verkeer wordt via omleidingsborden omgeleid. Fietsers kunnen nog steeds gebruikmaken van de route Ruizendaallaan naar de Zuidersingel via het parkeerterrein van het BEL-kantoor of via het Van Wegenplantsoen naar de Zuidersingel.


Laren houdt geluidsgrens op 70 dB

Laren De geluidsgrens in Laren blijft 70 dB nu de gemeenteraad akkoord is gegaan met het door het college opgestelde 'Actieplan geluid Laren 2018-2023'.

Liever had het college het geluid teruggebracht naar 68 dB, maar dan zou Laren deels - op en rond de Brink - geasfalteerd moeten worden, en dat willen raad en college pertinent niet, en dus wordt meer geluid geaccepteerd.