Blaricum wordt ook toegankelijker

Blaricum In navolging van de gemeente Laren krijgt ook Blaricum een Toegankelijkheidsteam. Rob Bruintjes van Democratisch Alternatief Blaricum (DAB) heeft zich volledig laten inlichten door Irmy Vos, die in Laren het initiatief hiertoe nam.

Eind vorig jaar waren Bruintjes en zijn DAB-collega Ramona van Urk Dam-Beemsterboer al met een bewoonster van de Bijvanck op pad gegaan. Toen kwamen zij veel obstakels tegen. Daarom is het team ook in Blaricum hard nodig. Bruintjes: "We zijn nu bezig deelnemers te zoeken. Maar door alle privacywetten is dat nog best lastig." Ondertussen heeft hij de eerste gesprekken met potentiële deelnemers gehad. Duidelijk is wel dat logo en methode van Laren worden overgenomen.


Schooljeugd gratis naar bibliotheek

Blaricum De gemeenteraad heeft het college gevraagd met een voorstel te komen zodat alle Blaricumse basisschooljeugd (6- tot 12-jarigen) een gratis abonnement voor de bibliotheek Laren/Blaricum/Huizen krijgt.

De motie 'Toegankelijkheid bibliotheken jeugd Blaricum' werd aangenomen met veertien stemmen voor en één tegen (de heer Hoijtink, VVD). Het idee werd ingebracht door HvB, DBP, CDA en Fractie Van Dijk.


Brand in huis aan Weversweg

Laren De brandweer van Laren moest zaterdag uitrukken voor een woningbrand aan de Weversweg. De buren hadden 112 gebeld.

De brandweerlieden forceerden de deur omdat er mogelijk personen in de woning aanwezig zouden zijn. Dat bleek niet het geval. Wel stond er een pannetje op het vuur droog te koken. De spuitgasten hebben de woning geventileerd.
Maar er was meer werk voor de brandweer. Eerder die dag ging op de Naarderstraat een rookmelder af, maar dat bleek loos alarm, en kort na het middaguur lag op de Drift een deel van een boom op de weg. "We hebben de boomtop met de hoogwerker ingekort en de weg vrijgemaakt", aldus de brandweer.