Strafzaak 'kermisfittie' vertraagd

Blaricum De strafzaak tegen de 21-jarige Chantal K. uit Eemnes, die beschuldigd wordt van poging zware mishandeling en wederspannigheid na een bezoek aan de Blaricumse kermis in augustus vorig jaar, is aangehouden en dient opnieuw op woensdag 24 april.

Vrijdagochtend werd bekend dat nog niet alle getuigen zijn gehoord die iets kunnen verklaren over de vechtpartij in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 augustus 2018. Vorig jaar november besloot de politierechter de strafzaak ook aan te houden. De politierechter vond dat er nog te veel 'losse eindjes' aan het verhaal zaten en stemde in met het verzoek van de verdediging om onder meer de agenten te horen die die nacht de jonge vrouw aanhielden.
De Eemnesserse wordt verdacht van poging zware mishandeling en wederspannigheid. De vrouw kreeg na een bezoek aan de kermis in Blaricum vorig jaar op straat ruzie met een groep mensen. Tijdens de ruzie sloeg zij met haar scooterslot, waarbij zij iemand verwondde. Toen de toegesnelde politie haar wilde aanhouden, verzette de vrouw zich.
De vrouw heeft een andere versie van het verhaal. De ruzie zou zijn ontstaan nadat zij per ongeluk met de fiets tegen de groep was aangereden. Over en weer vielen er klappen. De vrouw voelde zich zo bedreigd dat zij uit noodweer met haar scooterslot is gaan slaan.

3