Onderzoek naar twee agenten

Vervolg voorpagina

Om dit laatste te kunnen aantonen worden naast de dienstdoende agenten ook de hondenbegeleiders als getuigen gehoord. Zij waren die nacht opgeroepen om de grote groep jongeren in toom te houden en kunnen misschien iets zeggen over de sfeer en de benarde situatie waarin de vrouw zich heeft bevonden.

Arm uit de kom

De vrouw heeft zelf ook aangifte gedaan tegen het slachtoffer en tegen de twee agenten die haar ter plekke hebben gearresteerd. Volgens de Chantal K. zouden de agenten haar met zo veel geweld hebben aangepakt dat haar arm daarbij uit de kom is gegaan. De officier van justitie bevestigde vorig jaar dat er een onderzoek naar de twee agenten loopt. Wanneer zij moeten voorkomen, is nog niet duidelijk.


Bijna 7 ton voor sluisonderhoud

Blaricum Het college vraagt de gemeenteraad een bedrag van bijna 700.000 euro beschikbaar te stellen om samen met Waternet zorg te dragen voor het (groot)onderhoud aan de Blaricumse sluis.

De sluis is sinds 2011 niet meer in gebruik, waardoor nu achterstallig onderhoud is aan de hydrauliek, deuren en de pompen. Tevens dient er zand uit de sluiskolk verwijderd te worden. Ook worden de op afstand bedienbare besturingsinstallatie, net als de bestaande verlichting, door ecologisch verantwoorde verlichting vervangen.
De sluis zal vanaf 1 april weer werken.