Liberaal Laren (LL) voelt zich gepiepeld

Laren Het huidige college van Larens Behoud (LB) en VVD laat de oren hangen naar de projectontwikkelaars, zegt raadslid Maria Klingenberg van Liberaal Laren naar aanleiding van de goedgekeurde bouwnota. "Deze ontwikkelaars zijn de baas in Laren, maar wij willen het belang van de inwoners vooropstellen."

Klingenberg en consorten pruimen de bouwplannen van dit college niet. "Te veel verstening (alle gaatjes worden volgebouwd) en te veel groen verdwijnt. Er komen te veel heel dure appartementen en dat trekt allemaal (oudere) mensen van buiten aan", aldus Klingenberg. "Wij voelen ons gepiepeld door dit college van LB en VVD. Er wordt totaal niet geluisterd; niet naar alle raadsleden en niet naar de eigen bevolking. In november heeft de hele oppositie (zes raadsleden) tegen de begroting gestemd. Dat is zolang ik weet nog nooit gebeurd in Laren."

7


Blaricum in zee met Stan voor dekkend AED-netwerk

Blaricum De gemeente Blaricum gaat voor een dekkend AED-netwerk de samenwerking aan met Stan, de uitvoerende partij voor het landelijke oproepsysteem HartslagNu.

Op maandag 11 maart organiseert de gemeente samen met Stan in de brandweerkazerne een informatiebijeenkomst - van 19.30 tot 21.00 uur - om uitleg te geven over AED, wat een burgerhulpverlener doet, wat de stand van zaken is en wat er nog nodig is om tot een dekkend netwerk van AED's en burgerhulpverleners te komen. De informatieavond is voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Doel van een dekkend AED-netwerk is om de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand te vergroten.