Laren zoekt inwoners met cultuurliefde

Laren Voor een klankbordgroep die zich gaat bezighouden met de nieuwe cultuurnota is de gemeente Laren op zoek naar inwoners met liefde voor kunst en cultuur.

"We zoeken inwoners die willen meedenken en -schrijven. Dat gebeurt via een klankbordgroep met vertegenwoordigers van kunstenaars en andere in kunst en cultuur geïnteresseerde dorpsgenoten", aldus de gemeente. Jongeren, ouderen, mensen met een andere culturele achtergrond: iedereen is welkom. Wie geïnteresseerd is en meer informatie wenst, kan een mail sturen naar catja.vos@belcombinatie.nl of martina.taris@belcombinatie.nl.


Theaterstuk over moderne kunst in Singer

Laren Het bejubelde theaterstuk Art van de Franse schrijfster Yamina Reza is op 16 maart te zien in Singer Laren.

In dit eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap, dat eerder vier keer eerder was te zien in Nederland, spelen acteurs Waldemar Torenstra (Divorce, Vechtershart, All You Need Is Love), Thijs Römer (Moordvrouw, Nieuwe Buren) en Frederik Brom (Familie Kruys, Verborgen gebreken, Overspel).


Collecte voor kinderhulp hangt aan zijden draad

Blaricum De collecte van het Nationaal Fonds Kinderhulp (15 tot en met 20 april) dreigt in Blaricum niet door te gaan wegens gebrek aan collectanten.

"Zonder collectevrijwilligers geen collecte en dus ook een heleboel kinderen die we niet kunnen helpen", luidt de noodkreet van de organisatie. Daarom is het fonds dringend op zoek naar mensen die de collecte willen organiseren. "Een collecteorganisator helpt met het uitdelen van de collectebussen en het tellen en afstorten van de collecteopbrengst. Het kost slechts een paar uur, verdeeld over de weken voor de collecte en nog een paar uur direct na de collecte in april." Info: collecte@kinderhulp.nl of telefoon 0570-611899.